Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

PŘEHLED: Zimní počasí bude přát. Kam vyrazit na lyže a běžky?

Víkend nabídne ideální podmínky pro lyžování. V Krkonoších i Orlických horách by měla zůstat teplota pod bodem mrazu i přes den. V nižších polohách budeme měřit nejčastěji kolem nuly. I kvůli počasí dnes zahajují sezónu další lyžařské areály.

Díky počasí se začíná lyžovat například ve Špindlerově Mlýně. „Pro lyžaře je na dnešek připraveno celkem 14 kilometrů sjezdovek. A to jak na straně Medvědína, tak ve Svatém Petru,“ řekl za areál Adam Svačina

V provozu tak budou sjezdovky na Medvědíně, Horních Mísečkách ve Svatém Petru, na Hromovce a pojede i svah Stoh. Pro letošní sezonu si SkiResort zachoval klasickou otevírací dobu od 8:30 do 16:00. Skipasy lze zakoupit on-line na webových stránkách areálu nebo v kamenných prodejnách.  

Tradičním večerním lyžováním zahajuje letošní sezonu i Areál Mladé Buky. Ten se lyžařům poprvé otevře dnes v 9:00. Do 16:00 bude možné lyžovat klasicky. Po upravení sjezdovek je v plánu i večerní. To začne v 18:00 a potrvá do 21:00. 

Letošní zimní sezonu jako první odstartoval SkiResort Černá hora – Pec. Lyžaři sem mohou už od minulého pátku. V současné době je v provozu zhruba pět kilometrů sjezdovek v Janských Lázních. Zároveň je upraveno deset kilometrů běžeckých tras.  

„O víkendu bude otevřena i Černohorská sáňkařská cesta z vrcholu Černé hory do Janských Lázní," říká mluvčí SkiResortu Zina Plchová.  

Dnes poprvé je také možné vyrazit do Pece pod Sněžkou. V provozu je například Javor II, Lyžařská, Smrk, U potoka nebo Zahrádky. Konkrétně dnes pojedou čtyři vleky a Zahrádkářský Expres.  Na sjezdovkách je od 40 do 80 centimetrů sněhu.

Například ve Skiareálu Říčky v Orlických horách se lyžuje od této středy. „Původně jsme zvažovali, že bychom areál otevřeli už o víkendu. Nakonec jsme se rozhodli, že se budeme věnovat přípravě,“ řekl provozovatel areálu Petr Kánský. V současné době je v provozu modrá sjezdovka Loučky, na které je zhruba 30 centimetrů sněhu. Na červené sjezdovce je necelý metr.  

V denním provozu je i Skiareál Malá Úpa. V provozu je zatím vlek a sjezdovka Pomezky, na které je něco kolem 40 centimetrů sněhu. O víkendu je zde k dispozici i kluziště. A to vždy od 10:00 do 17:00. 

Do denního provozu ode dneška přechází i areál na Dolní Moravě. Dnes bude v provozu Slamník, Vyhlídková, Horní sáňkařská, Kamila a Sněžník B. O víkendu se přidá i Spodní sáňkařská. „Na sjezdovkách máme v tuhle chvíli od 20 do 50 centimetrů přírodního i umělého sněhu,“ potvrdil za areál Tomáš Drápal

Počasí bude přát. Teploty vydrží pod nulou 

Až do neděle se mají teploty v Královéhradeckém kraji držet nejčastěji kolem bodu mrazu. Na horách se rtuť teploměru udrží pod nulou. Ještě dnes bude převážně zataženo až oblačno. Nejvyšší teploty se dostanou k plus jednomu stupni Celsia.  

Během soboty se na některých místech dočkáme i polojasné oblohy. Z počátku se přidají mrznoucí mlhy, odpoledne sněhové přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi mínus dvojkou a plus jedničkou.  

„V neděli bude zataženo až oblačno. Ojediněle se přidají sněhové přeháňky. To zejména na horách,“ řekl Dušan Čičman z hradecké pobočky hydrometeorologického ústavu. Ani v druhé polovině víkendu se maximální teploty nedostanou nad plus jeden stupeň Celsia.  

Ohodnoť článek

Foto SkiResort

Štítky lyžování, Krkonoše, Orlické, hory, sjezdovka, lanovka, SkiResort, SkiMu, Říčky, Mladé Buky, Dolní Morava, sport, zima, sníh, zasněžování, přehled, Orlické hory, Špindlerův Mlýn, Medvědín, Horní Mísečky, Janské Lázně, Černá hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Zimní počasí bude přát. Kam vyrazit na lyže a běžky?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.