Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U hradecké výpadovky na Ostravu začala dostavba dvou průmyslových hal CTP

Developerská společnost CTP začala dostavovat dvě průmyslové haly na okraji Hradce Králové. Bez stavebního povolení firma CTP rozestavěla u výpadovky na Ostravu dvě haly v době od podzimu 2014 do března 2015. Letos získala stavební povolení k jejich dostavbě. Nové prostory o celkové rozloze téměř 13 tisíc metrů čtverečních budou dokončeny v první polovině příštího roku, aby se do nich mohli na jaře 2022 stěhovat první nájemci. Součástí dostavby bude i vybudování nedaleké světelné křižovatky.

Společnost CTP ve vyjádření uvedla, že dosud v areálu proinvestovala 270 milionů korun, na pokutách za stavbu bez povolení zaplatila zhruba 1,3 milionu korun.

Primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS) nedávno označil zahájení dostavby hal za vítězství realistického pohledu na vzniklý spor, který bez pozitivního přístupu města neměl dobré řešení. "Tento problém jsme zdědili po minulém vedení města, které odmítalo s firmou CTP nadále jednat," uvedl primátor.

Jedna z největších černých staveb v Česku, sklady na okraji Hradce, získala povolení

Dvě skladové haly, které na okraji Hradce před sedmi lety bez stavebního povolení rozestavěla developerská společnost CTP Invest, získaly po letech dodatečné povolení. Šlo o jednu z největších nepovolených staveb v Česku. Investor chce ve stavbě...

Zastupitelstvo se v minulém volebním období případem zabývalo několikrát, dohodu s firmou zastupitelé vždy odmítli. Po následné dohodě se zástupci města, že bude stavba dokončena, ale pozbyla platnost některá povolení, která bylo třeba znovu obnovit.

Podle CTP je stav obou objektů i zhruba po šesti letech dobrý. U první haly stavbaře čekají drobné opravy a dokončení izolace, v druhém případě budou navazovat na práce na rozestavěném skeletu.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VCES

Štítky ČR, stavby, správa, CTP Invest, Hradec Králové, CTP, Ostrava, Alexandr Hrabálek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U hradecké výpadovky na Ostravu začala dostavba dvou průmyslových hal CTP  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.