Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V logistickém centru v Březhradu uniklo 200 litrů kyseliny mravenčí

, aktualizováno 22. srpna 2018, 16:56

V logistickém centru v hradecké části Březhrad došlo včera v podvečer k úniku asi 200 litrů kyseliny mravenčí. Na místo byli povoláni profesionální hasiči z obou hradeckých stanic se speciální technikou určenou pro tento typ zásahů.

„Kapalina unikla naštěstí pouze na beton, k ohrožení životního prostředí tedy nedošlo. Jednotky provedly zabezpečení barelu, ze kterého kapalina vytékala. Během zásahu museli být hasiči oděni do speciálního protichemického obleku, aby předešli případnému kontaktu s kyselinou,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. 

Kyselina mravenčí je bezbarvá, na vzduchu dýmající, ostře páchnoucí kapalina s leptavými účinky. Je obsažena v mravenčím jedu, odtud pochází její název. Dále je obsažena např. v jedu včel nebo v kopřivách. Zdroj: wikipedia.org

Uniklou kapalinu hasiči zasypali sorpčním materiálem a následně vše odklidili do připravených plastových sudů. Po likvidaci následků úniku byla celá pracovní skupina v protichemických oblecích dekontaminována.

„Místo zásahu si převzal vedoucí pracovník. Nikdo ze zaměstnanců ani hasičů nebyl kyselinou zasažen, událost se obešla bez zranění osob,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, kyselina mravenčí, únik, zásah, Březhrad, Wikipedie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V logistickém centru v Březhradu uniklo 200 litrů kyseliny mravenčí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.