Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Odpykal si pět dní, pak z vězení utekl. Teď se tam vrací a místo roku mu hrozí pět let za mřížemi

Vězeň, který v létě utekl z hradecké věznice, si v těchto dnech vyslechl obvinění z trestného činu maření výkonu úřední osoby. Jeho pětidenní pobyt na svobodě mu původní ani ne roční trest nejspíš prodlouží až na pět let.

12. srpna přijala policie na lince 158 oznámení, že z hradecké věznice na Pouchově utekl šestadvacetiletý vězeň. Ten byl odsouzený za krádeže k trestu odnětí svobody na 300 dní. Za mřížemi ale nestrávil ani týden a pokusil se o útěk. Úspěšně. „Muž překonal několik metrů vysoké drátěné oplocení, uprchl a poté se skrýval ve Středních Čechách a Praze“, popsala policejní mluvčí Iva Kormošová.


Po muži bylo okamžitě vyhlášeno pátrání. "Po týdnu, 18.srpna krátce před 23. hodinou, ho vypátrali pražští kolegové na vlakovém nádraží v Praze", uvedla policejní mluvčí Eliška Majerová.  


V těchto dnech ho policisté obvinili z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Kvůli týdennímu „volnu“ na svobodě se mu tak jeho ani ne roční trest násobně prodlouží. "Pokud ho soudce uzná vinným, může mu prodloužit pobyt ve vězení až o 5 let", upřesnila Kormošová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Pouchov, Hradec Králové, věznice, vězení, vězeň, útěk, trest, maření výkonu, policie, krimi, Praha, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odpykal si pět dní, pak z vězení utekl. Teď se tam vrací a místo roku mu hrozí pět let za mřížemi  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.