Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V listopadu na silnicích v Královéhradeckém kraji zemřeli tři lidé. V roce 2020 nikdo

V listopadu zemřeli při dopravních nehodách na silnicích v Královéhradeckém kraji tři lidé. Loni v listopadu při nehodách nikdo nezemřel. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 38 životů, což je více než za celý loňský rok. V roce 2020 při nehodách v kraji zemřelo 25 lidí, předloni bylo obětí nehod na silnicích 48. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

První listopadový den na silnici I/16 u Vidochova na Jičínsku zemřel osmačtyřicetiletýletý řidič osobního vozidla. Vyjel mimo silnici a narazil do stromu. V sobotu 20. listopadu v Hořicích na Jičínsku řidič osobního auta srazil a usmrtil čtyřiašedesátiletou ženu, která přecházela silnici u autobusového nádraží. Poslední listopadový den při nehodě v Hradci Králové zemřela šestapadesátiletá spolujezdkyně řidiče, který s osobním autem narazil do stromu.

V kraji se v listopadu stalo 447 nehod, což bylo o 98 více než loni. Při nehodách byli čtyři lidé těžce zraněni, 87 lehce. Škoda byla vyčíslena na 29,79 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou nehod bylo v listopadu nepřizpůsobení jízdy okolnostem, následuje nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se v Královéhradeckém kraji stalo v poslední listopadový den, policie jich zaznamenala 32.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, nehoda, automobilová, listopad, 2021, Královéhradecký, havárie, silnice, Královéhradecký kraj, okres Jičín, Vidochov, Hořice, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V listopadu na silnicích v Královéhradeckém kraji zemřeli tři lidé. V roce 2020 nikdo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.