Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tenisti z našeho kraje mohou jet na Wimbledon. Připravuje se sérii tenisových turnajů

V Praze v prosinci odstartuje unikátní projekt, díky kterému mohou mladí tenisté z celé České republiky navštívit nejstarší a nejslavnější turnaj světa a jediný grandslam na trávě, Wimbledon. O návštěvu Wimbledonu a další velmi hodnotné ceny může hrát kdokoliv ve věku od šesti až do osmnácti let. Série turnajů s názvem Race to Wimbledon navíc pomůže dobré věci. Finanční prostředky z návazné telefonické soutěže věnují organizátoři na podporu paliativní péče o umírající.

„Vždy jsme přemýšleli nad tím, jak udělat turnaje jinak“

Jeden z největších pořadatelů tenisových turnajů pro mládež v rámci Českého tenisového svazu klub LOB S. A. Bohnice přichází s unikátním projektem pro mladé sportovce s názvem Race to Wimbledon. Do turnajů se nezapojí pouze výkonnostně nadprůměrní mladí tenisté, jak bývá zvykem. Pořadatelé se rozhodli získat finanční prostředky na odlišný model odměňování účasti mladých hráčů.

„Vždy jsme přemýšleli nad tím, jak udělat turnaje jinak, abychom se odlišili od ostatních klubů a polosoukromých subjektů, které tyto turnaje také organizují. Během covidového období jsme poznali, jak negativně se celá situace projevila na sportující mládeži. Ubylo velké množství sportujících dětí. Náš klub v letním období musel zrušit 35 procent všech turnajů pro nedostatek přihlášených. Stejně na tom byli i ostatní pořadatelé,“ popisuje důvody uspořádání série turnajů sportovní ředitel tenisového klubu LOB S. A. Bohnice Jiří Knížek.

Drbna je mediálním partnerem unikátního projektu Race to Wimbledon.

Pro hráče jsou připravena ocenění za stovky tisíc

Race to Wimbledon čítá celkem osm turnajů, které bude hostit bohnický tenisový areál. „Vytvořili jsme sérii turnajů podle věkových kategorií, mladší žáci, mladší žákyně, starší žáci, starší žákyně, dorostenci, dorostenky a baby tenis, kde hrají kluci holky společně stejně jako v mini tenisu. Hráči sbírají body do žebříčku a na konci celé toury, bude oceněno vždy pět nejúspěšnějších,“ popisuje Knížek systém oceňování hráčů a hráček.

„Celkově rozdělíme v podobě odběrových poukazů na sportovní zboží 50 tisíc korun v každé kategorii, kde vítěz bere 20 tisíc. Vzhledem k tomu, že je osm kategorií, rozdělíme takto na cenách 400 tisíc korun. Dalších 100 tisíc padne na trofeje pro pět nejlepších ohodnocených v každé kategorii,“ počítá Knížek.

Pět výherců pojede na Wimbledon

Aby organizátoři dostali turnaj do zorného pole sportující mládeže, přišli ještě s dalším způsobem odměňování účastníků. „Každý hráč, který nastoupí k utkání a dohraje ho do konce, získá virtuální žeton. V každé věkové kategorii se žetony hráči sčítají a na konci období proběhne losování. Tentokrát jsou věkové kategorie společné pro dívky i chlapce. V průběhu května 2022 vylosujeme na závěrečné slavnostní párty pět výherců, kteří obdrží čtyřdenní poukaz k návštěvě Wimbledonu 2022 pro dvě osoby, aby s dětmi mohli cestovat i jejich rodiče,“ představil lákavou cenu Jiří Knížek

Aby hráč mohl získat žetony a body na turnaji, musí na něm odehrát i debly. Bývá běžnou praxí, že hráč na turnaji vypadne v prvním kole, hra pro něj končí a jede domů. „Ale my chceme, aby dítě přijelo a sportovalo s využitím všech příležitostí,“ popsal Knížek důvody, proč hráč k získání bodů a žetonů musí odehrát i zápas ve čtyřhře.

Odměny jsou připraveny i pro fanoušky

Další odměny chystají organizátoři i pro fanoušky, kteří se mohou zapojit do telefonické soutěže, kde budou odpovídat na jednoduchou otázku z průběhu minulého turnajového víkendu. Každý následující víkend firma ATS Praha vylosuje jednoho výherce, který obdrží upomínkový předmět a kvalifikuje se do závěrečného slosování také v průběhu květnové show. Z těchto osmnácti výherců budou vylosováni tři, kteří obdrží opravdu hodnotné ceny, první cenou je opět poukaz do Wimbledonu pro dvě osoby.

„Finanční prostředky, které získáme z telefonické soutěže převedeme na podporu paliativní péče o umírající. Z tohoto důvodu chceme požádat i zástupce všech tří operátorů, O2, T-Mobile a Vodafon, zda jsou ochotni náš projekt podpořit a částku, kterou si účtují za provoz sms v rámci služby, převedli na tuto bohulibou akci,“ popsal Knížek.

Jelikož projekt podpořila radnice Prahy 8, proběhne závěrečná show na Libeňském zámečku. „Náměstek pro sport Jiří Vítek (Patrioti pro Prahu ???? naši akci jednoznačně podpořil a byl velice vstřícný a ochotný. Na této akci bude na závěr vylosován super výherce, který získá VIP program při návštěvě Wimbledonu. Byli bychom velice poctěni, kdyby tento závěrečný los provedl Jan Kodeš, vítěz Wimbledonu 1973, kterému se náš projekt zalíbil,“ uzavřel Jiří Knížek.

Ohodnoť článek

Foto LOB S.A. Bohnice

Štítky sport, tenis, Bohnice, LOB S.A. Bohnice, Race to Wimbledon, Praha, Wimbledon, tenista, projekt, Česko, Český tenisový svaz, Vodafone, T-Mobile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tenisti z našeho kraje mohou jet na Wimbledon. Připravuje se sérii tenisových turnajů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.