Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecký magistrát modernizuje své služby. Poplatky bude možné platit skrze nové platební automaty

Magistrát města Hradce Králové modernizuje svoje služby a chce zrychlit odbavení požadavků svých klientů. Rada města schválila pořízení a provoz dvou nových platebních automatů, které budou umístěny v budovách magistrátu a odboru dopravy. Už během března bude možné automaty používat k platbě správních a místních poplatků. Novinka vyjde na téměř 951 tisíc korun bez DPH.

Pořízením platebních automatů se zvýší rychlost odbavení požadavků klientů magistrátu města,“ říká tajemnice magistrátu Markéta Bartušová. Platební přístroje budou dva. Jeden z nich bude umístěn v přízemí hlavní budovy magistrátu, druhý na odboru dopravy v prostorách Gayerových kasáren, kavalíru B. 

Systém ovládání bude jednoduchý. Platba bude probíhat pouze bezhotovostně. Vstupem bude variabilní symbol, který klient ručně zadá, případně načte z čárového kódu nebo QR kódu na složenkách vydávaných městem. Pro lepší přehlednost bude možné poplatky členit podle jednotlivých odborů. „Bezhotovostní platby bude možné provádět platební kartou, pomocí mobilního telefonu nebo chytrých hodinek“, doplňuje ekonomická náměstkyně primátora Monika Štayrová. 

Město má nyní v plánu podepsat smlouvu s vybraným dodavatelem a automaty bude možné začít používat už průběhu března. V provozu dál zůstává i magistrátní pokladna. 

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, magistrát, platba, automat, poplatky, modernizace, tajemnice, bezhotovostní, klient, služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký magistrát modernizuje své služby. Poplatky bude možné platit skrze nové platební automaty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.