Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dva řidiči pod vlivem a jeden, který předjížděl na plné čáře. Dálniční policie z Jaroměře měla v posledních dnech napilno

Policisté z dálničního oddělení v Jaroměři měli v těchto dnech plné ruce práce. Odhalili dva cizince, kteří řídili pod vlivem alkoholu a dalšího muže cizí národnosti, který riskantně předjížděl a nerespektoval vodorovné značení. Jelikož se jednalo o cizince a panovala obava, že se budou vyhýbat vyšetřování, sdělila jim policie obvinění ve zkráceném přípravném řízení.

Poprvé policie zasahovala krátce před půlnocí v Solnici, kde při běžné silniční kontrole narazila na 21letého cizince. U toho byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem. Policisté mu naměřili dvě promile alkoholu v dechu.

Ani ne o osm hodin později se situace v podstatě opakovala. Hlídka zastavila ke kontrole vozidlo značky Renault. Za volantem seděl 33letý cizinec, který nadýchal 1,94 promile alkoholu v dechu. „Oba řidiče jsme zadrželi a ve zkráceném přípravném řízení jsme jim sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim hrozí rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti“, sdělila policejní mluvčí Šárka Pižlová.

V nočních hodinách pak dálniční hlídka zasahovala znovu. Tentokrát na silnici I/33 v České Skalici ve směru jízdy na Náchod. Tady vzbudil pozornost 33letý řidič vozidla Ford, který předjížděl na zákazu a nerespektoval ani vodorovné značení. Na výzvu aby předložil řidičský průkaz reagoval slovy, že ho nevlastní. „Řidič s přestupkem souhlasil, a jelikož se jednalo o řidiče cizího státu a vznikla obava, že se bude vyhýbat řízení o přestupku, policisté mu uložili kauci 26 tisíc korun, kterou na místě zaplatil“, dodala mluvčí.

Podle policejních statistik se v Královéhradeckém kraji loni stalo 745 nehod pod vlivem alkoholu. V celé České republice řešila policie celkem 15 190 dopravních nehod, při kterých řidič nadýchal víc než 0,3 promile alkoholu v dechu. Alkohol za volantem tak stále zůstává častou příčinou dopravních nehod. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pexels

Štítky Královéhradecký, kraj, dálniční policie, Česká Skalice, Jaroměř, Náchod, alkohol, promile, předjíždění, pokuta, řízení, trestný čin, Pižlová, mluvčí, policie, Renault, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva řidiči pod vlivem a jeden, který předjížděl na plné čáře. Dálniční policie z Jaroměře měla v posledních dnech napilno  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.