Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Spor Sionu a Hradce Králové otřásá vedením města. Jak problém vnímají zastupitelské kluby?

Spor soukromé školy Sion a radnice v Hradci Králové pokračuje. Základní škola sídlí v městském objektu, odkud se musí vystěhovat. Rozhodlo o tom vedení města. Podle vedení školy je však stěhování zhruba šest desítek dětí, několika tříd, družiny, jídelny a kanceláří nemožné. Ředitel školy Denis Doksanský si stojí zatím, že během školního roku ke stěhování nedojde. I za cenu soudního sporu. Hradecká Drbna se ptala na názor k situaci všech zastupitelských klubů. Většina z nich se k tématu nevyjádřila.

Otázka: Jak se váš zastupitelský klub staví k vystěhování Základní školy SION?

Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Neodpověděli Anna Maclová (Koalice pro Hradec), Martin Hanousek (Zelení), Pavel Vacek (Piráti), Martin Soukup (ODS) a Lubomír Štěpán (KSČM).

Spor města a Sionu pokračuje, ředitel školu nevystěhuje. Nedodržení výpovědní lhůty může skončit u soudu

Hradecká radnice vypověděla nájemní smlouvu soukromé škole Sion, která se musí do tří měsíců vystěhovat. Na dnešní tiskové konferenci vedení školy potvrdilo, že tak neučiní. Stěhování do náhradních prostor údajně není v možnostech školy. Je tak...

Zdeněk Fink (HDK)

Za HDK po projednání na klubu mohu napsat, že považujeme za dobré mít rezervní místo pro děti při rekonstrukci mateřinky Sluníčko i jiných. Ale považujeme za necitlivé (s ohledem na děti) podat výpověď v průběhu školního roku. Navíc prostory ve škole nebudou stačit na 4 třídní školku. Což je jistě problém. Podle nás by bylo vhodné ukončit nájem např. v polovině června.

Jiří Langer (ANO)

Náš ZK s vystěhováním školy Sion o pololetí většinově nesouhlasil. A to proto, že jsme zjistili, že vedoucí odboru školství není schopen podat základní informace o stavu připravenosti akce a termínech realizace potřebných prací, doporučili jsme RM vyžádat si přesný harmonogram rekonstrukce Mandysovy školy. Je totiž na místě obava, že se rekonstrukce této školy nestihne do konce letošního roku administrativně připravit a od 1.1.2022 zahájit realizaci. Hrozí proto, že by se žáci školy zbytečně vystěhovali a objekt by zůstal nějaký čas zbytečně prázdný.

Zároveň vzneseme dotaz na školskou komisi, proč harmonogram prací před svým doporučením radě neprověřila. Poukazujeme tudíž na „nepřipravenost a nepředání zásadních informací" do Rady Města od pánů Bárty a Králíčka.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Sion, Hradec Králové, politická, korida, zastupitelský, klub, magistrát, politika, názor, smlouva, výpověď, nájem, Zdeněk Finka, Jiří Langer, radnice, Hudební divadlo Karlín, rekonstrukce, Anna Maclová, Martin Hanousek, Martin Soukup, Česká pirátská stran

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spor Sionu a Hradce Králové otřásá vedením města. Jak problém vnímají zastupitelské kluby?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.