Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Domácnosti v Hradci Králové obcházejí energetičtí šmejdi. Cílí na bývalé klienty Bohemia Energy

Městská policie v Hradci Králové varuje před nepoctivými prodejci energií. Ti využívají současné problematické situace na trhu a po krachu společnosti Bohemia Energy se snaží přesvědčit lidi k podpisu smlouvy u jejich firmy.

Na výběr nového dodavatele energií mají klienti zkrachovalé společnosti šest měsíců. Podpis nové smlouvy by zákazníci neměli uspěchat. „Doporučujeme Vám podívat se na stránky Energetického regulačního úřadu, kde najdete srovnávač cen dodavatelů energií, a sami si pak dodavatele vyberete“, radí tisková mluvčí oddělení prevence Eva Kněžourová.

Podomní prodej v krajské metropoli zakazuje vyhláška, s tou si však podvodníci velkou hlavu nedělají. Ukazuje se ale, že obyvatelé Hradce Králové jsou v tomto ohledu poměrně informovaní a pochybné obchodníky nahlašují městské policii. V posledních dnech přijali strážníci takových stížností hned několik.

Zákazníci zkrachovalé Bohemia Energy se nemusí obávat, že by zůstali bez energií, dodávky jim zajistí takzvaný dodavatel poslední instance - tj. hlavní dodavatel na daném distribučním území.

Například ČEZ je na tuto roli připraven. „Prosíme všechny zákazníky, kteří se ocitli v nouzi, zůstaňte v klidu.  Rozumíme, že to není jednoduché, ale nemusíte se bát, že byste byli od dodávek elektřiny odstřiženi. Naši lidé, naše call centra i naše pobočky pracují na maximum“, ujišťuje mluvčí společnosti Roman Gazdík.

Ať už lidé vyberou jakéhokoli dodavatele, jisté je, že za elektřinu a plyn si připlatí všichni. Velkoobchodní ceny v poslední době vystoupaly na rekordní hodnoty. Odborníci odhadují nárůst cen u elektřiny asi o třetinu a u plynu o polovinu až dvě třetiny. Zdražení se bude týkat zákazníků, kteří nemají cenu na příští rok zafixovanou.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký, kraj, Hradec Králové, šmejdi, energie, Bohemia Energy, policie, elektřina, plyn, cena, podpis, Energetický regulační úřad, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domácnosti v Hradci Králové obcházejí energetičtí šmejdi. Cílí na bývalé klienty Bohemia Energy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.