Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Američtí vojáci měli komplice. Podvodem vylákané peníze jim legalizovala žena z Hradecka

O takzvaných amerických vojácích Hradecká Drbna píše pravidelně. Jde o podvodníky, kteří z důvěřivých žen lákají nemalé peníze. V těchto dnech policie zatkla padesátiletou ženu z Hradecka, která se měla na podvodech podílet. Vylákané peníze měla postupně legalizovat.

„Přes ženiny účty, které sama založila u různých bank, proteklo během devíti měsíců téměř dva miliony korun,“ potvrdila mluvčí policie Iva Kormošová. Jednalo se o peníze, které američtí vojáci vylákali z celkem šesti lidí po celé české republice. Mezi podvedenými jsou i dvě zahraniční společnosti.  

Mezi podvedenými jsou většinou ženy. Všechny se s údajným americkým vojákem seznámily na sociálních sítích. Po několika dnech dopisování začali slibovat společný život. Problém byl v tom, že aby se dostali z armády, jsou potřeba peníze. Některé důvěřivé ženy jim je skutečně poslaly.  

„Ženě, která si přeposíláním přišla na částku v řádu desetitisíců korun, v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let,“ řekla mluvčí.  

Američtí vojáci už vylákali miliony korun  

O posledním případu informovala policie na konci října. Podvedenou se stala třiapadesátiletá žena. Během dvou měsíců mu poslala celkem sedm plateb. Dohromady mělo jít o 2,6 milionu korun. „Poslední částku ji banka z důvodu nevěrohodnosti zablokovala a nikam neodeslala. Na zahraniční účty bylo však již odesláno téměř 2,5 milionu,“ potvrdila mluvčí policie. Jen malou část měla žena z vlastního. Na zbytek si vzala několik úvěrů.   

Případů je však daleko více. Na začátku minulého měsíce se nechala napálit i pětatřicetiletá žena z Náchodska. Nakonec přišla o 532 tisíc korun. Jen o měsíc dříve to byla devětapadesátiletá žena z Jičínska. Ta přišla o 370 tisíc.  

Před podobným seznamováním na internetu policisté varují. Při on-line komunikaci je nutné být vždy obezřetný. „Anonymita internetu umožňuje pachatelům jednoduše vyhledávat potenciální oběti. Bez nutnosti jakéhokoliv osobního kontaktu mohou rychle začít lákat peníze,“ dodala Kormošová.  

Všeobecně na internetu platí základní pravidlo: „nikdy neposílejme peníze lidem, které osobně neznáme“. Pokud o finanční pomoc poprosí někdo z přátel nebo rodiny, nejdříve si jeho žádost ověřme po telefonu nebo osobně. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto StockSnap | Pixabay

Štítky americký, voják, podvod, policie, on-line, sociální, síť, komplic, Hradecko, obvinění, Internet, peníze, krádež, ženy, Královéhradecký kraj, Drbna.cz, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřiška Pohanková

Mě již oslovili 3 "američtí vojáci". Jsou to megalháři a megazloději. Nic neposílat. Neštítí se zneužívat nejhlubšího citu - lásky. Fuj, fuj, fuj. Zavřít je a naučit je dělat nejtvrdší prací ,aby poznali úsilí za poctivou prací.

Čtvrtek, 28. října 2021, 05:33Odpovědět

Američtí vojáci měli komplice. Podvodem vylákané peníze jim legalizovala žena z Hradecka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.