Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Osm hasičských jednotek zasahovalo u požáru střechy nad kotelnou výrobní linky

Osm hasičských jednotek bylo včera odpoledne povoláno k požáru střechy nad kotelnou výrobní linky v Chlumci nad Cidlinou v ulici Spravedlnost.

Po příjezdu jednotek na místo se zjistilo, že požár uhasili sami zaměstnanci před příjezdem požárníků. Většina hasičů se tak mohla vrátit zpátky na své stanice. 

„Hasiči, kteří zůstali na místě, provedli ještě kontrolu objektu termokamerou, zda nejsou pod střechou skrytá ohniska. Jednalo se o požár menšího rozsahu, který poškodil část střechy. Škoda byla odhadnuta asi na 40 tisíc korun, ale podařilo se uchránit hodnoty ve výši asi 50 milionů korun.“ sdělila mluvčí hasičů Martina Götzová.

Zásahu se účastnili hasiči ze stanic Nový Bydžov, Hradec Králové – Pražská a z centrální stanice Hradec Králové – U Přívozu. Dále byl vyhlášen poplach také jednotkám SDH obcí Chlumec nad Cidlinou, Nové Město nad Cidlinou, Lovčice, Klamoš a Žiželice (Středočeský kraj).

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, hasiči, požár, výrobní linka, střecha, Chlumec nad Cidlinou, Hradec Králové, Nový Bydžov, Nové Město, Středočeský kraj, Lovčice, Klamoš, Žiželice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osm hasičských jednotek zasahovalo u požáru střechy nad kotelnou výrobní linky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.