Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fanoušky hradeckého hokeje čeká první východočeské derby sezóny. Pod Bílou věž přijedou Pardubice

Na hradeckém ledě se dnes hraje zatím nejatraktivnější zápas nejvyšší hokejové soutěže. V rámci východočeského derby přivítá hradecký Mountfield Dynamo z Pardubic. Zápas začne v 17:20. Poslední společné utkání se hrálo v únoru.

Východočeské derby mezi Hradcem Králové a Pardubicemi je vždy plné emocí. Podle vzájemných statistik na webu hradeckého klubu se poslední vzájemný zápas hrál 17. února letošního roku. Ačkoliv si Hradec Králové v prvních šesti minutách nahnal dvougólový náskok, nakonec vyhráli domácí Pardubice 4:3. 

Statistiky však mluví jasně a nahrávají spíše Hradci Králové. Z posledních deseti vzájemných zápasů vyhráli Pardubice jen třikrát.  

„Proti nim je to vždycky specifické. Chodí mnoho fanoušků, vždy je to vyhrocený zápas. Bude to těžké, ale víme, co nás čeká. Nebude to nic lehkého, musíme se na to pořádně připravit,“ řekl hráč Hradce Králové Lukáš Cingel.

Bezpečnostní složky včetně Policie ČR vyhodnotily nedělní utkání ve východočeské metropoli jako rizikové, proto jej budou doprovázet zvýšená bezpečnostní opatření. Ta budou v obdobném režimu, na který jsou návštěvníci ČPP Arény zvyklí ze všech rizikových utkání z předešlých sezón. Dnešní zápas začíná v ČPP Aréně v Hradci Králové od 17:20. Hradec Králové je v současné době na šestém místě tabulky, kde se drží s 11 body.  

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Souček

Štítky derby, hokej, Hradec Králové, Pardubice, Dynamo, Mountfield, utkání, duel, led, fanoušek, atraktivní, HC Dynamo Pardubice, Bílá věž (Hradec Králové), Mountfield Hradec Králové, Policie České republiky, Lukáš Cingeľ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušky hradeckého hokeje čeká první východočeské derby sezóny. Pod Bílou věž přijedou Pardubice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.