Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vězeň byl zatčen za pokus o vraždu svého spoluvězně. V poutech skončil hned po opuštění Valdic

Tento týden byl z věznice ve Valdicích propuštěn pětatřicetiletý muž, který se v březnu letošního roku pokusil zabít svého spoluvězně. V úterý agresorovi vypršel trest, který si odpykával za napadení vězeňské služby. Ihned po opuštění věznice byl znovu zatčen.

„Policisté recidivistu zadrželi hned při odchodu z věznice. Jako obviněného z pokusu o vraždu ho umístili do policejní cely,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Policie měla obavu, aby se muž nepokusil utéct nebo nezopakoval své agresivní chování. Proto bude do konce vyšetřování umístěn ve vazební věznici.  

Zvláštností je, že za svůj dospělý život na svobodě moc dlouho nebyl. Od dosažení plnoletosti si odseděl celkem 15 let ve vězení. Většinou šlo o tresty za násilnou činnost. „V rejstříku trestů má 12 záznamů,“ potvrdila mluvčí. Za pokus o vraždu ve Valdicích mu nyní hrozí dalších 18 let za mřížemi.  

Recidivista napadl svého spoluvězně v březnu letošního roku ve společenské místnosti valdické věznice. Z počátku šlo o hádku, která přerostla ve fyzické násilí. Obviněný muž útočil i přesto, že se o šest let mladší vězeň vzdával. „Pokračoval v extrémně brutálním útoku, při kterém svému spoluvězni skočil koleny na hlavu,“ řekla mluvčí. Napadený skončil v nemocnici. Podle lékařů mohl následkem toho útoku zemřít.  

Recidivista si ve Valdicích odpykával 30 měsíců za napadení příslušníka vězeňské služby v roce 2017, kdy byl umístěn do věznice Ostrov.  

Ohodnoť článek

Foto falco | Pixabay

Štítky Valdice, vězeň, pokus, vražda, vyšetřování, zatčení, Jičínsko, vazba, svoboda, delikvent, násilí, útok, trest, soud, obvinění, pokus o vraždu, Vězeňská služba České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vězeň byl zatčen za pokus o vraždu svého spoluvězně. V poutech skončil hned po opuštění Valdic  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.