Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradecká nemocnice začne očkovat třetí dávkou. Ostatní zařízení se přidají na začátku října

Fakultní nemocnice Hradec Králové začne očkovat proti covidu-19 třetí posilovací dávkou v nejbližších dnech. Očkování první dávkou zahájila v kraji jako první 2. ledna. V nemocnicích Královéhradeckého kraje, které se přidaly později, spustí přeočkování začátkem října, vyplynulo z dnešního sdělení zástupců nemocnic a kraje.

Podle dostupných informací v kraji třetí dávku zatím nikdo nedostal, protože nikdo ze zájemců ještě nesplnil podmínku osmi měsíců po ukončení očkování. Všech 11 očkovacích míst v kraji zůstává v provozu. Registrace zájemců o třetí dávku byla v ČR spuštěna v pondělí 20. září.

"Jsme připraveni, máme dostatečné kapacity, začneme (podávat třetí dávku) v nejbližších dnech," řekl dnes mluvčí hradecké nemocnice Jakub Sochor.

V nemocnicích Královéhradeckého kraje začalo očkování první dávkou 8. ledna a druhou dávkou od 29. ledna. "První zájemci se proto mohou objevit až v následujících dnech," řekla mluvčí hejtmanství Martina Svatoňová.

Podle ní začnou krajské nemocnice začátkem října jako první přeoočkovávat zdravotníky. Zájem o očkování třetí dávkou mezi nimi si nemocnice zjišťují. "Pacienti se začnou očkovat během října. Předpokládáme velký podíl zapojení praktických lékařů, kteří zajišťují tuto preventivní činnost. Podle domluvy a zájmu o očkování třetí dávkou počítáme i s možnou úpravou ordinačních hodin," řekla Svatoňová.

Zájem o posilující dávku podle ní nyní zjišťují také ředitelé domovů seniorů. "Očkování třetí dávkou v sociálních službách v Královéhradeckém kraji budou převážně zajišťovat praktičtí lékaři, kteří pacienty znají nejlépe a je na jejich rozhodnutí, kdy dotyčný může dostat třetí dávku vakcíny," řekla Svatoňová.

Zájem o očkování v Královéhradeckém kraji klesá

Zájem o očkování v kraji od července trvale klesá. Všechny nemocnice v kraji očkují také neregistrované, ti podle Svatoňové tvoří téměř 20 procent ze všech očkování. V Královéhradeckém kraji se nadále očkuje proti covidu-19 ve všech 11 očkovacích místech. K pátku 24. září ukončí provoz očkovací centrum v Rychnově nad Kněžnou. Zájemci v Rychnově ale o očkování nepřijdou, od příštího týdne bude pokračovat přímo v rychnovské nemocnici.

Podle údajů ministerstva zdravotnictví k pondělnímu večeru zdravotníci v Královéhradeckém kraji podali 610 102 očkovacích dávek. Alespoň jednu dávku dostalo 313 330 lidí a druhou 296 762 osob. Královéhradecký kraj má téměř 549 400 obyvatel.

Incidence, tedy počet nakažených na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní, byla dnes v kraji na hodnotě 12, před týdnem 16, republikový průměr k dnešku činil 28 případů, uvedlo ministerstvo zdravotnictví.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, očkování, Královéhradecký, kraj, dávka, třetí, COVID-19, pacienti, imunita, zdravotnické, zařízení, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Jakub Sochor, Česko, Rychn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice začne očkovat třetí dávkou. Ostatní zařízení se přidají na začátku října  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.