Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V polovině týdne Hradec Králové ožije. Bezpečné nábřeží i festivaly

Festivaly a akce Bezpečné nábřeží v polovině týdne? Pro Hradec Králové žádný problém. Tuto středu na místní i turisty čeká hned několik velkých akcí. Jednou z největší bude tradiční Bezpečné nábřeží. Hned vedle pak Festival sociálních služeb.

Bezpečné nábřeží se v Hradci Králové koná pravidelně už několik let. I letošní ročník je směřován především na Eliščino a Smetanovo nábřeží v centru Hradce Králové. Hlavní program začne v 9:00 a potrvá až do 18:00.  

Součástí programu jsou ukázky integrovaného systému. Lidé uvidí techniky hasičského záchranného sboru, policie, zdravotnické záchranné služby, celní správy, vodních záchranářů, horské služby, městské policie, vězeňské služby, armády a skalní záchranné služby. 

Festival sociálních služeb hned přes ulici  

Letos poprvé se jedná o dvě velké akce vedle sebe. Prakticky hned přes ulici u Muzea východních Čech se bude konat Festival sociálních služeb. „Naučíte se čtení Braillova písma, seznámíte se se zajímavými pomůckami na rozvoj smyslů, vyzkoušíte chůzi s bílou holí a ty nejhodnější si budou moct pohladit vodícího psa,“ vysvětluje jedna z organizátorek Lucie Eisenreichová

Hlavní program začne hodinu po zahájení Bezpečného nábřeží. Potrvá do 17:00. V rámci sedmihodinového bloku se představí jednotlivé služby. 

O pár ulic dál se bude tančit  

Středa bude v Hradci Králové patřit i tanci a pohybu. V Park Golfu Hradec Králové se koná akce ENJOY LIFE JERUSALEMA - Pojďme rozhýbat Hradec. Areál se pro první návštěvníky otevře už v 17:00. O půl hodiny později bude probíhat zhruba hodinový trénink, v rámci kterého se návštěvníci naučí tancovat Jerusalemu.  

Předtančení se ujme trenér a porotce Českého svazu tanečního sportu, profesionální člen 
a porotce ve Svazu učitelů tance ČR Tomáš Chmel. Akce je vhodná pro všechny věkové skupiny nad 10 let. Vstupné je zdarma.  

Podle meteorologů má být ve středu z počátku polojasno až skoro jasno. Během dne bude od západu přibývat oblačnost a později se objeví déšť nebo přeháňky. Ojediněle mohou do Královéhradeckého kraje dorazit i bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 22 do 26 stupňů Celsia.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS KHK

Štítky Bezpečné nábřeží, Festival sociálních služeb, Hradec Králové, Pojďme rozhýbat Hradec, kultura, akce, zábava, volný, čas, program, centrum, sociální služby, Hasičský záchranný sbor, Vězeňská služba České republiky, Jeruzalém, Muzeum východních Čech, Český

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V polovině týdne Hradec Králové ožije. Bezpečné nábřeží i festivaly  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.