Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V hradeckých Kuklenách hořel statek. Odhadovaná škoda je přes dva miliony korun

, aktualizováno 9. září 2021, 18:47

Několik jednotek hasičů dnes zasahovalo u požáru statku s obytnou části v Zelené ulici v Hradci Králové v městské části Kukleny. Oheň zasáhl celou hospodářskou část, v níž byla ustájena hospodářská zvířata, a rozšířil se na střechu nad obytnou částí. Nikdo nebyl zraněn, zvířata se podařilo včas dostat z hořící stodoly. Škoda je předběžně vyčíslena nejméně na dva miliony korun. Z místa požáru stoupal z dálky viditelný hustý tmavý kouř.

Požár byl nahlášen těsně před 10:00 a hasiči jej dostali pod kontrolu v 11:45. Odpoledne dohašovali ohniska, vyvezené uskladněné seno a také rozebírali poškozené střešní konstrukce.

"Někteří hasiči budou na místě události do ranních hodin, požářiště bude pod dohledem dobrovolných hasičů. Během pátku se na místo vrátí vyšetřovatele hasičů a policistů, aby provedli ohledání požářiště. Příčina požáru se vyšetřuje," řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Hasiči při zásahu nasadili několik vodních proudů a museli zasahovat v dýchacích přístrojích. Na místo bylo postupně vysláno sedm jednotek hasičů.

"Požár se ze stodoly rozšířil i na obytnou část, která byla přímo stavebně s ní spojena. Požár zasáhl prakticky celou střechu nad obytnou částí, stodola byla kompletně zničena. Obytné části nebyly požárem zasaženy. Důležité je, že všichni obyvatelé domu jsou v pořádku. Neevidujeme v důsledku požáru žádné uhynulé zvíře," řekla  Götzová.

Hasiči na místo povolali zástupce veterinární správy a také statika, který posoudí stav nejzasaženější hospodářské části.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Kulkleny, Zelená, ulice, Hradec Králové, požár, hasiči, kouř, jednotka, hašení, Kukleny, stodola, střecha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckých Kuklenách hořel statek. Odhadovaná škoda je přes dva miliony korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.