Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

I druhé kolo školního testování odhalilo minimum nákaz. Pozitivních bylo 15 dětí

Výsledky testování na koronavirus ve školách v Královéhradeckém kraji jsou nadále příznivé, testy zachytily minimum nákaz. Tento týden podstoupilo testování 50 794 žáků a 1 336 zaměstnanců, přičemž 15 dětí mělo u antigenního testu pozitivní výsledek. Výsledky pozitivních antigenních testů musí ještě potvrdit PCR testy.

Některé školy vsadily místo antigenních testů na přesnější PCR testy. PCR test prošlo tento týden v kraji 285 žáků a dva zaměstnanci, nikdo z nich nebyl COVID-19 pozitivní.

Z nařízení vlády mají žáci od 1. září povinnost do školních budov vcházet s ochrannými pomůckami dýchacích cest, ale po vstupu do tříd je mohou sundat. Toto opatření platí, pokud žák absolvuje preventivní screeningové testování nebo se na něj vztahuje výjimka z testování. Tou je prodělaný covid-19 v posledních 180 dnech, dokončené očkování nebo platný negativní test z odběrového místa. Pokud žák tyto podmínky nedodrží, musí mít ochranu dýchacích cest celý pobyt ve škole.

V Královéhradeckém kraji do základních a středních škol 1. září nastoupilo zhruba 73 000 žáků, jejich skutečný počet mají školy zaslat svému zřizovateli do konce září.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Bezděk

Štítky ČR, správa, koronavirus, školy, očkování, Královéhradecký, rychlý antigenní test, PCR Test, Královéhradecký kraj, infekční onemocnění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I druhé kolo školního testování odhalilo minimum nákaz. Pozitivních bylo 15 dětí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.