Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VOLBY 2021: Sněmovna by měla být odtržena od komunální politiky, tvrdí krajský lídr Přísahy Jarkovský

Před volbami do Poslanecké sněmovny chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek našeho regionu. V Královéhradeckém kraji do sněmovny kandiduje 17 politických subjektů. Je mezi nimi osm politických hnutí, sedm politických stran a dvě koalice. Dnes si můžete přečíst vizitku krajské jedničky za hnutí Přísaha Tomáše Jarkovského.

Sněmovní volby se uskuteční 8. a 9. října. V Královéhradeckém kraji se bude ve volbách rozdělovat 11 poslaneckých mandátů. 

Devětačtyřicetiletý Tomáš Jarkovský studoval Střední zemědělskou školu v Lanškrouně. „Od roku 1993 se věnuji podnikání v dopravě a logistice a tím se mne velmi dotýká neutěšená situace kolem infrastruktury a zaměstnanosti v našem kraji,“ říká Jarkovský. Pochází z malé vesničky Záměl a v současné době žije v obci Pěčín v podhůří Orlických hor. Zároveň je členem Českomoravské myslivecké jednoty, Českého svazu chovatelů a Českého svazu včelařů. 

Další osobní informace kandidát Přísahy neposkytl. Dvojkou a trojkou na kandidátce hnutí jsou podnikatelé Miroslav Behan z Hradce Králové a Rostislav Holý ze Dvora Králové nad Labem. 

„Každý z nás dostal možnost v tomto odstavci oslovit své voliče, kde jediným kritériem je použít maximálně 150 slov, ale já bych rád oslovil všechny. Přijďte k volbám a volte dle svého uvážení a mějte přitom na paměti, že každý hlas rozhoduje o budoucnosti Vaší a Vašich blízkých. Volte a nemyslete přitom jen na sebe, ale na budoucnost našich dětí a vnoučat. Volte strany, které Vám neslibují ráj hned, ale dávají Vám naději do budoucna. Občanské hnutí Přísaha takovou volbou je a já vám za sebe a své kolegy z Královéhradeckého kraje slibuji, že i takovou zůstane,“ říká Tomáš Jarkovský

„K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama“ - Edmund Burke 
„My v Přísaze v dobré lidi věříme, dejte nám důvěru a my ji nezklameme“ - Tomáš Jarkovský 

Co si Tomáš Jarkovský slibuje od nového volebního období? „Doufám, že do nového volebního období vstoupí i Přísaha – občanské hnutí Roberta Šlachty a už to samo osobě zaručuje pozitivní změny v řízení státu,“ říká. Zároveň věří, že se podaří najít společné změny vedoucí k ekonomické prosperitě, stabilizaci zdravotnictví, celkové rekonstrukci soudnictví a nastartování důchodové reformy. 

Jarkovský zároveň dodává, že by měla být práce v Poslanecké sněmovně totálně odtržena od komunální politiky. Podle jeho slov nelze dostatečně dobře vykonávat více politických funkcí najednou. „Můžeme se s tím setkat i na našem Krajském úřadě, kde pracují lidé sedící na dvou židlích. Státní kasa krvácí - kvalita a množství odvedené práce pokulhává,“ říká. Podle jeho vyjádření bude mít každý člen hnutí pouze jednu politickou funkci.  

Volební program hnutí Přísaha 

Občanské hnutí Přísaha nazvala svůj volební program plánem pro spravedlivé Česko. Jedním z hlavních pilířů je náprava škod po covidové krizi. Členové hnutí se chtějí zaměřit na ekonomické nastartování země, vzdělávání dětí, vakcíny. „Ty nesmí být nástrojem pro vydírání a poctiví lidé už nikdy nesmí čekat měsíce na pomoc od státu,“ stojí v programu.  

Přísaha si dává za cíl nastartovat ekonomiku, zdravotnictví, soudnictví a pohnout s důchody a takzvanou důchodovou reformou. Zároveň se zavazuje, že se v případě další pandemické krize nenabídne miliardy ze státního rozpočtu pochybným firmám se sídlem v Karibiku. 

Kompletní program občanského hnutí Přísaha si můžete přečíst ZDE

Ke Krajskému úřadu Královéhradeckého kraje kandidátní listinu podaly strana Aliance pro budoucnost, hnutí Aliance národních sil, hnutí ANO 2011, ČSSD, Hnutí Prameny, Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska), KSČM, hnutí Otevřeme Česko normálnímu životu, koalice Piráti a Starostové (Česká pirátská strana a STAN), hnutí Přísaha, koalice SPOLU - ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Strana zelených, hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), hnutí Švýcarská demokracie, hnutí Trikolora Svobodní Soukromníci, Urza.cz a VOLNÝ blok. 

Ohodnoť článek

Foto archiv Tomáše Jarkovského

Štítky volby, poslanecká, sněmovna, vizitka, 2021, ČR, Královéhradecký, kraj, Tomáš, Jarkovský, Přísaha, hnutí, Tomáš Jarkovský, Poslanecká sněmovna ČR, Královéhradecký kraj, koalice, Drbna.cz, PŘÍSAHA - občanské hnutí Roberta Šlachty, Česko, Střední zemědělská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2021: Sněmovna by měla být odtržena od komunální politiky, tvrdí krajský lídr Přísahy Jarkovský  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.