Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hradecký kraj překonal hranici 600 tisíc podaných vakcín. Nejméně je naočkovaných lidí do 30 let

V Královéhradeckém kraji se podařilo překonat hranici 600 tisíc dávek vakcíny proti onemocnění COVID-19. Kompletně dokončené očkování má podle webu ministerstva zdravotnictví 291 tisíc lidí. I nadále se v regionu očkuje na jedenácti místech. Dnes se přidal i mobilní očkovací tým.

„Hygienici nové případy nákazy trasují a díky testování ve školách máme větší jistotu, že se v současné době covid plošně nešíří dál. Velmi důležité je očkování nejstarších obyvatel. Například v domovech pro seniory je v našem kraji většina klientů již očkovaná,“ uvedl hejtman Martin Červíček (ODS). 

Právě mezi seniory nad 60 let věku je proočkovanost úplně nejvyšší. V této věkové kategorii má kompletně dokončené očkování 122 tisíc obyvatel. Naopak nejméně dokončené vakcinace je u lidí do 30 let. Dvě dávky má pouze 30 tisíc obyvatel Královéhradeckého kraje.  

Očkování v Královéhradeckém kraji nadále probíhá na 11 místech po celém Královéhradeckém kraji. Kromě Fakultní nemocnice Hradec Králové mohou lidé chodit bez předchozí on-line rezervace. Stačí pouze občanský průkaz a kartička pojištěnce.  

Ode dneška v regionu jezdí i mobilní očkovací tým. Dnes je k dispozici ve Vamberku, zítra se přesune do Žacléře. Následovat bude Nová Paka, Hostinné a Kopidlno. Ani v tomto případě není třeba se předem registrovat. 

Královéhradecký kraj má zhruba 551 tisíc obyvatel. Aktuálně má kompletně dokončenou vakcinaci zhruba 53 procent lidí našeho regionu.   

Ohodnoť článek

Foto FNHK

Štítky očkování, Královéhradecký, kraj, vakcína, COVID-19, 600 tisíc, milník, proočkovanost, imunita, kolektiv, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, ODS, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj překonal hranici 600 tisíc podaných vakcín. Nejméně je naočkovaných lidí do 30 let  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.