Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidič si v autě nechal přes 60 tisíc korun. K jeho smůle mu vůz vykradl zloděj

Nechávat v autě cenné věci je chyba. Policie to opakuje stále dokola. Nově si to bude pamatovat i majitel vozu z Náchodska, který si nechal v palubní přihrádce 64 tisíc korun v hotovosti. Ty si nakonec odnesl zloděj, který se mu do auta vloupal.

„Neznámý pachatel se snažil do auta dostat osm minut, nakonec rozbil okénko,“ potvrdila mluvčí policie Lucie Konečná. Lapka vzal kompletně celou hotovost. I s rozbitým okénkem způsobil škodu za 68,5 tisíc korun. 

Případ policie vyšetřuje jako přečin krádeže. Pokud se podaří pachatele dopadnout a soud ho uzná vinným, může skončit až na dva roky ve vězení. 

Auto není trezor  

Policie stále dokola upozorňuje řidiče, že jejich auta nejsou trezor. Ve vozech bychom neměli nechávat žádné cenné předměty ani věci, o které nechceme přijít. „Pachatelovu pozornost může upoutat instalované autorádio, navigace, viditelně uložené věci ve vozidle,“ potvrzuje mluvčí. Zároveň dodává, že pozornost upoutá i odhozená mikina na zadním sedadle nebo otevřená přihrádka na místě spolujezdce.  

Pokud je skutečně nutné v autě cennou věc nechat, měli bychom ji uložit mimo dohled případných zlodějů. Například pod sedačku nebo k rezervě do zavazadlového prostoru. Uložená věc by neměla být vidět ani ve chvíli, kdy se zloděj dostane přímo do vozu.  

Jistou možností ochrany jsou hlídaná parkoviště. Například v dnešních parkovacích domech hlídají vozy bezpečnostní kamery. Případné vypátrání zloděje je daleko jednodušší.  

Ohodnoť článek

Foto Dibyendu Joardar | Pixabay

Štítky policie, krádež, auto, hotovost, vloupání, Náchodsko, krimi, okénko, zloděj, pátrání, trest, trezor, cenné, věci, parkování, okres Náchod, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič si v autě nechal přes 60 tisíc korun. K jeho smůle mu vůz vykradl zloděj  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.