Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tři muži okrádali rekreanty v kempech a na festivalech. Došla si pro ně zásahovka

Zásahová jednotka královéhradecké policie v minulých dnech zadržela tři muže podezřelé ze série krádeží v rekreačních oblastech v celé ČR. Skupina podle policie ze stanů, vozidel či chatek v kempech a na festivalech kradla hlavně peníze, elektroniku a šperky. Zatím detektivové zadržené cizince ve věku 34 až 44 let viní z 25 skutků se škodou asi 600 tisíc korun.

Kriminalisté míní, že se na krádežích podílelo více lidí, a pokračuje tak ve vyšetřování. "Také počet skutků, které má mít organizovaná skupina na svědomí, nebude zdaleka konečný. Proto i celková škoda se s největší pravděpodobností zvýší," mluvčí hradecké krajské policie Magdaléna Vlčková.

Podezřelí podle policie kradli zejména v noci. Například okrádali ve stanech spící lidi, když jim brali věci a peníze uložené ve stanu. V jednom případě okradli spícího muže, kterému z kapsy kalhot, které měl na sobě, vzali přes osm tisíc korun. "Mezi zatím 25 objasněnými skutky se objevily i krádeže z loňského léta," uvedla mluvčí.

Zásahovou jednotku k zadržení podezřelých policie nasadila proto, že muži mohli klást při zadržení odpor nebo být i ozbrojeni. "V jednom případě, kdy se je pokusila zadržet ostraha kempu, proti ní neváhali použít i pepřový sprej, pracovníky ostrahy tak paralyzovat a s lupem utéci," uvedla mluvčí.

Policie muže obvinila z krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě odsouzení mužům hrozí až osm let vězení. Stíháni jsou vazebně. Policie jim zabavila auta, které ke krádežím používali.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, rekreace, festival, krádež, policie, stan, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři muži okrádali rekreanty v kempech a na festivalech. Došla si pro ně zásahovka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.