Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VOLBY 2021: Krajskou prioritou je vybudování dálnice D35, tvrdí jednička hnutí ANO Klára Dostálová

Před volbami do Poslanecké sněmovny chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek našeho regionu. V Královéhradeckém kraji do sněmovny kandiduje 17 politických subjektů. Je mezi nimi osm politických hnutí, sedm politických stran a dvě koalice. Právě dnes přišla řada na Kláru Dostálovou, která kandiduje za ANO jako jednička v Královéhradeckém kraji.

Sněmovní volby se uskuteční 8. a 9. října. V Královéhradeckém kraji se bude ve volbách rozdělovat 11 poslaneckých mandátů. 

Klára Dostálová sice pochází z Prahy, ale v Královéhradeckém kraji se vdala a vychovala dvě děti. „Už z toho vyplývá, že je to skutečně moje srdeční záležitost. Milí a pracovití lidé, úchvatná příroda, památky, hory i Polabská nížina mě naplňují energií a životním elánem,“ řekla pro Hradeckou Drbnu Dostálová.  

 V roce 2002 začala pracovat jako auditorka na krajském úřadu v Hradci Králové. Během své kariéry pracovala na několika postech v rámci Regionálního operačního programu Severovýchod a podílela se na projektech financovaných z Fondu soudržnosti. Na ministerstvu pro místní rozvoj působí od února 2014. Ještě v tom roce se stala náměstkyní. O tři roky později přímo ministryní.  

V regionální politice si ji mohou obyvatelé Královéhradeckého kraje pamatovat z let 2016 a 2017, kdy působila jako zastupitelka. Nakonec se rozhodla rezignovat. Podle její slov nebylo možné tyto dvě pozice vykonávat současně.  

„Daří se stavět dálnice, zvyšuje se kvalita života všech včetně seniorů, naše země je bezpečná. Volte podle výsledků práce, nikoliv podle slibů. Volte srdcem. Díky za podporu,“ říká kandidátka za hnutí ANO Klára Dostálová.  

V novém volebním období by se Klára Dostálová ráda soustředila na uvedení nového stavebního zákona do praxe. „Ten zásadním způsobem zjednoduší a zkrátí vydávání stavebních povolení a je klíčem k rychlejšímu rozvoji celé naší země,“ tvrdí současná ministryně.  

V krajském měřítku je pro ni prioritou vybudování dálnice D35, která propojí Hradec Králové a Jičín. To by ráda stihla do konce roku 2026. Zároveň slibuje, že se zaměří i na zahájení stavby D11 z Jaroměře na Polské hranice.  

I Kláry Dostálové se Hradecká Drbna ptala na to, jaký názor má na kumulování politických funkcí ve vrcholné politice a regionálních zastupitelstvech. „Je to velmi individuální. Znám starosty, kteří to zvládají výborně, znám případy, kdy kumulace nefunguje. Osobně jsem zastáncem spíše sezení na jedné židli, proto jsem podpořila tzv. klouzavý mandát,“ odpověděla.  

Volební program Hnutí ANO 

Sloganem předvolebního programu hnutí ANO do voleb 2021 je: „Aby i naše děti měly v Evropě šanci“. Rozdělen je do pěti hlavních pilířů: odstranění překážek bránících prosperitě; zvyšování bezpečnosti, ochrany zdraví a kvality; efektivnější čerpání peněz z fondů Evropské unie; vzdělání inspirované Evropou a podpora českého venkova.  

Hnutí se například zavazuje, že bude trvat na rovném postavení českých zemědělců se zemědělci takzvaných starých členských zemí. Zároveň chce dosadit větší počet českých odborníků do evropských institucí. Jeden z prvních bodů programu se věnuje byrokracii. Zákonodárci z řad hnutí ANO chtějí snižovat administrativní zátěž pro občany i podniky.  

Kompletní volební program hnutí ANO si můžete přečíst ZDE.  

Ke Krajskému úřadu Královéhradeckého kraje kandidátní listinu podaly strana Aliance pro budoucnost, hnutí Aliance národních sil, hnutí ANO 2011, ČSSD, Hnutí Prameny, Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska), KSČM, hnutí Otevřeme Česko normálnímu životu, koalice Piráti a Starostové (Česká pirátská strana a STAN), hnutí Přísaha, koalice SPOLU - ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Strana zelených, hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), hnutí Švýcarská demokracie, hnutí Trikolora Svobodní Soukromníci, Urza.cz a VOLNÝ blok.   

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Kláry Dostálové

Štítky volby, poslanecká, sněmovna, vizitka, 2021, ČR, Královéhradecký, kraj, Klára Dostálová, ministryně, ANO, ANO 2011, Královéhradecký kraj, Poslanecká sněmovna ČR, Dálnice D35, koalice, Drbna.cz, Evropa, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2021: Krajskou prioritou je vybudování dálnice D35, tvrdí jednička hnutí ANO Klára Dostálová  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.