Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Opilý muž napadl hradeckého strážníka. S kalhotami na půl žerdi skončil v poutech

Dostat se domů po probdělé noci je pravděpodobně těžší, než se může na první pohled zdát. Své o tom ví muž, který se bez jízdenky snažil nastoupit do meziměstského autobusu. Konflikt musela přijet vyřešit Městská policie Hradec Králové. To podnapilého muže vytočilo a na strážníky zaútočil. Za pár okamžiků ležel na zemi v poutech.

„S řidičem se neustále dohadoval a odmítal pochopit, že si musí koupit novou. Stále se dožadoval vstupu a nereagoval na výzvy řidiče, aby vystoupil,“ popsala incident mluvčí hradeckých strážníků Eva Kněžourová.

Na místo dorazila hlídka městské policie a muže vyzvala, aby přestal. Po chvilce dohadování ho napadlo, že zkusí dát jednomu ze strážníků hlavičku. To se mu nepovedlo a následně skončil s kalhotami na půl žerdi na zemi v poutech.

Po probdělé noci muž nadýchal 2,04 promile alkoholu. „K řešení si ho převzali policisté. Policie ČR muži sdělila, že je podezřelý ze spáchání trestného činu,“ dodal mluvčí. Za své chování může jít až na čtyři roky do vězení.

Podle Dopravního podniku Hradec Králové jsou agresivní cestující na denním pořádku. I proto je vždy alespoň jedna hlídka městské policie v dosahu dopravních uzlů. Aby byli řidiči připraveni na možný útok a dokázali se bránit, uspořádala pro ně městská policie v minulých letech i seminář sebeobrany.

Ohodnoť článek

Foto MPHK

Štítky MPHK, strážník, napadení, autobus, Hradec Králové, Terminál, HD, jízdenka, hlavička, pouta, zatčení, video, obecní policie, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž napadl hradeckého strážníka. S kalhotami na půl žerdi skončil v poutech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.