Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VOLBY 2021: Vždy jsem byl pravicový člověk, tvrdí Havrda. Vede kandidátku Trikolory Svobodných Soukromníků

Před volbami do Poslanecké sněmovny chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek našeho regionu. V Královéhradeckém kraji do sněmovny kandiduje 17 politických subjektů. Je mezi nimi osm politických hnutí, sedm politických stran a dvě koalice. Dnes Vám představíme lídra Trikolory Svobodných Soukromníků Miroslava Havrdu.

Sněmovní volby se uskuteční 8. a 9. října. V Královéhradeckém kraji se bude ve volbách rozdělovat 11 poslaneckých mandátů. 

Miroslav Havrda je v politice nováčkem. Místopředsedou svobodných je teprve od letošního roku. Společně s manželkou a dětmi žije v Hradci Králové. „V Královéhradeckém kraji jsem strávil mnoho času na dětských táborech v Dlouhých Rzech a na Sutých Břehách. Na chalupu jsem nejdříve jezdil do Zdobnice a do Deštného a už dlouho máme malou chaloupku s krásnou zahradou v Mladých Bukách,“ popisuje Havrda svůj vztah k regionu.  

V Hradci Králové absolvoval Lékařskou fakultu, která ho nasměrovala k úspěšné kariéře lékaře. Stal se odborníkem na sportovní medicínu a založil takzvanou „podiatrii“, což je léčba chorob nohou. Byl spoluzakladatelem Svazu soukromých lékařů a podnikatelů ve zdravotnictví Skalpel a v roce 2001 založil Českou podiatrickou společnost. 

„Slušné pravicové ideály byly po zániku komunistické diktatury postupně některými politiky zdiskreditovány. Je jednoduché naslibovat lidem lepší zítřky a uvázat jim kouli na nohu dávkami a dotacemi. Výsledkem je postupná likvidace střední třídy a chudnutí produktivních lidí, kteří něco vyrábějí a jsou hlavním motorem ekonomiky. Z jejich daní totiž žijí ti ostatní: důchodci, děti, nezaměstnaní i úředníci. Obrovské zadlužování státu poslední vládou bude znamenat zdražování a inflaci, která se již například projevuje nedostatkem a předražením bytů. Bruselský Green Deal potom znamená v rámci falešné ideologie a klimatického alarmismu další propad životní úrovně. 

Proto jsme jako hráz proti těmto vlivům sjednotili všechny slušné pravicové strany (vč. Manifestu a České pravice) ve volební formaci, které stačí pro vstup do parlamentu 5 procent. Slušný a mnohokrát zklamaný pravicový volič má konečně koho volit. Děkujeme za Vaše hlasy. Mohu Vám garantovat, že Vás nezklameme. Nemůžeme si to dovolit,“ napsal ve svém vyjádření Hradecké Drbně Miroslav Havrda

Od nového volebního období si Miroslav Havrda slibuje především obnovení právního státu. „Kdysi mráz přicházel z východu, nyní vidím větší nebezpečí spíše na západ od Rozvadova. EU je již jiná, než do které jsme vstupovali,“ tvrdí kandidát. Podle jeho slov je třeba zabránit ukrajování občanských a ekonomických svobod. „To jsme viděli například teď. Při takzvané čínské chřipce,“ dodal.  

I Miroslava Havrdy jsme se zeptali, jaký má názor na kumulaci funkcí některých poslanců. Podle jeho slov není možné efektivně pracovat v poslanecké sněmovně a zároveň například v zastupitelstvu kraje nebo města. „Ale někteří političtí stachanovci to jistě zvládnou,“ řekl.  

Volební program Trikolory Svobodných a Soukromníků 

I toto politické uskupení rozdělilo svůj volební program do několika hlavních pilířů. Jde především o nápravu škod způsobených vládou, antibyrokratickou revoluci novou vizi pro Českou republiku. 

Politické uskupení chce například prosazovat tvrdé tresty za korupci a rozkrádání. Zároveň slibuje trvale nízké daně a úsporný stát, kvalitnější školství, dostupné bydlení a suverénní postavení v mezinárodním prostředí.  

Samostatným bodem volebního programu Trikolory Svobodných a Soukromníků je narovnání škod podnikatelům a živnostníkům z doby pandemie. Jakým způsobem chtějí kompenzaci provádět na svém webu neuvádí.  

Kompletní volební program Trikolory Svobodných a Soukromníků si můžete přečíst ZDE

Ke Krajskému úřadu Královéhradeckého kraje kandidátní listinu podaly strana Aliance pro budoucnost, hnutí Aliance národních sil, hnutí ANO 2011, ČSSD, Hnutí Prameny, Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska), KSČM, hnutí Otevřeme Česko normálnímu životu, koalice Piráti a Starostové (Česká pirátská strana a STAN), hnutí Přísaha, koalice SPOLU - ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Strana zelených, hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), hnutí Švýcarská demokracie, hnutí Trikolora Svobodní Soukromníci, Urza.cz a VOLNÝ blok.

Ohodnoť článek

Foto archiv Miroslava Havrdy

Štítky volby, poslanecká, sněmovna, vizitka, 2021, ČR, Královéhradecký, kraj, Miroslav Havrda, Trikolóra, Soukromníci, Svobodní, Poslanecká sněmovna ČR, Královéhradecký kraj, koalice, Drbna.cz, volební program, Česko, Hradec Králové, Evropská unie, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2021: Vždy jsem byl pravicový člověk, tvrdí Havrda. Vede kandidátku Trikolory Svobodných Soukromníků  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.