Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Safari Park pořádá Africký víkend. Hlavním lákadlem je gastronomie a kultura

Přehlídka africké kultury – i tak by se dal popsat následující víkend v zoologické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem. Pro návštěvníky budou připravené koncerty, taneční vystoupení, africké trhy nebo čtení z nové knížky pohádek sepsaných v Africe Josefem Vágnerem.

Želva vypráví 

„Jsem ráda, že odkaz mého tatínka žije díky usilovné práci Safari Parku Dvůr Králové dál. Jeho přístup k ochraně druhů a respekt k tomu, co dělá Afriku Afrikou, vnímám při každé procházce. Nesmírně mě těší, že i v průběhu Afrického víkendu budu moci s desítkami dalších účinkujících přispět k tomu, aby safari park představil Afriku lidem skutečně všemi smysly,“ říká Lenka Vágnerová, dcera legendárního ředitele dvorské zoo Josefa Vágnera.

Dcera Vágnera bude během afrického víkendu číst příběhy ze své nové knihy, která se jmenuje Želva vypravuje. „Otec během svých výprav naslouchal desítkám svých afrických spolupracovníků a schraňoval příběhy mnoha etnik a národů. Když jsem zápisky v jeho archivu objevila, bylo mi jasné, že je chci vydat,“ dodala. 

Ochutnávání, tanec i zpěv 

Africký víkend se bude v Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem konat od 14. do 15. srpna. Organizátoři sází na léta ověřenou tradici. 

Kromě toho si na své přijdou milovníci gastronomie. Připravené jsou například degustace exkluzivních afrických čokolád. „Afrika poskytuje podmínky pro pěstování jedněch z nejlepších čokoládových bobů na světě. Výběr tabulek, které vezeme, je důkaz, že si lze výjimečně pochutnat zcela bez výčitek. Všechny totiž vznikly s absolutním respektem k životnímu prostředí," říká Šárka Robinson Pomahačová, která se tvorbě čokolády věnuje. Ochutnat bude možné i africké ovoce nebo čerstvě praženou kávu. 

„Neziskové organizace, jež se zabývají podporou dětí v Africe, si pro malé i velké připravily bohatý program plný aktivit,“ potvrdila mluvčí zahrady Zuzana Boučková. Na děti čeká zaplétání afrických copánků, malování na obličej nebo výroba afrických korálků.

Na programu jsou i ukázky moderní a tradiční africké hudby, orientální tanečnice nebo performance Futurelova Sibandy. Návštěvníci v programu naleznou i celou řadu workshopů. 

Ohodnoť článek

Foto Simona Jiřičková | Safari Park Dvůr Králové

Štítky Safari Park, víkend, Afrika, kultura, hudba, tanec, čokoláda, gastronomie, Želva vypráví, čtení, zoo, zvířata, volno, rodina, zábava, ZOO Dvůr Králové, Josef Vágner, Dvůr Králové nad Labem, kniha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Safari Park pořádá Africký víkend. Hlavním lákadlem je gastronomie a kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.