Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradecký kraj nasadí mobilní očkovací tým bez objednání až na požadavek praktiků

Královéhradecký kraj je připraven nasadit mobilní očkovací tým pro neregistrované lidi na základě konkrétních požadavků praktických lékařů, kteří nejlépe znají proočkovanost obyvatel ve svých obvodech. Variantu vyjíždění do regionu takzvaně naslepo v tuto chvíli kraj nevidí jako efektivní.

"Mobilní tým bychom pak vyslali tam, kde by to bylo nejvíce potřeba," řekl mluvčí kraje Dan Lechmann. V Královéhradeckém kraji se lze očkovat bez předchozí registrace na deseti místech, o víkendu bude možnost i ve Fakultní nemocnici (FN) Hradec Králové.

V Královéhradeckém kraji, kde žije téměř 551.000 obyvatel, má alespoň jednu dávku zhruba 54 procent obyvatel a dvě dávky asi 46 procent. V kraji začala jako první očkovat 2. ledna FN Hradec Králové, další zdravotnická zařízení se postupně přidávala. Od středy 21. července se také v Královéhradeckém kraji mohou zájemci nechat očkovat proti covidu-19 bez předchozí registrace. První v tomto režimu začala v kraji očkovat poliklinika EDUMED v Jaroměři na Náchodsku.

"Očkování pro zájemce objednané přes centrální registrační systém probíhá na všech místech páteřní očkovací sítě, tedy v krajských nemocnicích, ve FN Hradec Králové, na poliklinice EDUMED Jaroměř, v Levitově centru Hořice a v Nemocnici Vrchlabí," řekl Lechmann.

Sedmidenní incidence v Královéhradeckém kraji byla k dnešnímu ránu na desítce, o den dříve bylo 11 případů za sedm dní na 100.000 obyvatel. Republikový průměr dnes činil také deset, vyplývá z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

V Královéhradeckém kraji se nyí nákaza nejvíce šíří v okrese Hradec Králové, kde za posledních sedm dní přibylo na 100.000 obyvatel zhruba 21 nákaz. V okrese Rychnov nad Kněžnou podle tohoto přepočtu přibylo 14 nákaz, na Náchodsku šest, na Jičínsku čtyři a na Trutnovsku je sedmidenní incidence na jedničce.

Od začátku pandemie se v hradeckém kraji nakazilo 104.900 lidí, 19 procent obyvatel kraje. Z nemoci se vyléčilo 104.105 lidí a 1811 zemřelo. Od 4. června v kraji v souvislosti s koronavirem nikdo nezemřel.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, koronavirus, nemocnice, očkování, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Hradec Králové, infekční onemocnění, Jaroměř, okres Náchod, Nemocnice Vrchlabí, s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj nasadí mobilní očkovací tým bez objednání až na požadavek praktiků  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.