Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Trutnov se pustil do oprav dětských hřišť. Poslední oprava stála přes milion

Nové pískoviště, skluzavka, lavičky i hrací plocha. Tak vypadá zbrusu nové dětské hřiště v ulici Oskara Nedbala v Trutnově. Šlo o první rekonstrukci dětských hřišť ve městě. Radnice za něj zaplatila 1,25 milionu korun.

„Původní hrací prvky již dosloužily, nesplňovaly bezpečnostní předpisy a celé hřiště ani kapacitně nestačilo,“ řekl starosta Trutnova Ivan Adamec (ODS). Nová je například gumová hrací plocha a zatravňovací dlažka kolem pingpongového stolu.

„Děti se mohou těšit na prolézací domek ve tvaru havrana se skluzavkou, houpačku, balanční prolézačku, pružinová houpadla a mnoho dalšího,“ dodává Jakub Rosi, vedoucí střediska městského mobiliáře a dopravního značení, Technické služby Trutnov. 

Rekonstrukce dětského hřiště v ulici Oskara Nedbala se zdržela kvůli počasí. Kvůli dešti nebylo možné betonovat. V současné době je hřiště dokončeno a otevřeno veřejnosti. 

Nejde však o jediné hřiště, které letos Trutnov opraví. Nové herní prvky mají například i areály v ulicích Pražská a Chodská. V plánu je také velká oprava hřiště v ulici Za Komínem. Radnice v Trutnově spravuje celkem 66 dětských hřišť po celém městě. Na všechna během letošního roku vymění písek. Počítá se s tím, že letošní údržba těchto zařízení spolkne zhruba 2,5 milionu korun. 

Ohodnoť článek

Foto Jakub Rosi

Štítky hřiště, dětské, oprava, rekonstrukce, údržba, Trutnov, Oskar Nedbal, skluzavka, pískoviště, houpačka, dětské hřiště, ODS, Ivan Adamec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov se pustil do oprav dětských hřišť. Poslední oprava stála přes milion  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.