Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Náchodě byla zahájena rekonstrukce největší administrativní budovy ve městě

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových chystá velkou rekonstrukci administrativní budovy v náchodské Palachově ulici. Převzal ji od města a v budoucnu do ní přemístí pracovníky okresního soudu v Riegerově ulici, soudní spisovnu z Krámské ulice, zaměstnance Okresního státního zastupitelství a z budovy v Kladské.

Budovu v Palachově ulici je potřeba zmodernizovat, a to i po stránce technického vybavení. Investiční záměr ve výši 148 milionů korun, byl schválen už v prosinci loňského roku. Ihned po jeho schválení, byla vyhlášena veřejná zakázka na stavebně technické hodnocení budovy.

Letos v březnu byla vybrána firma, která rekonstrukci provede. Tímto byl splněn i první krok k naplnění investičního záměru.  

Budovy v Riegrově a Krámské ulici, pak budou moci být prodány a výtěžek se stane příjmem státního rozpočtu. Uvolněný prostor v budově v Kladské ulici využije tamní úřad práce a konečně tak bude moci opustit prostory v komerčním nájmu. Stát díky tomu ročně ušetří v rozpočtu přibližně 650 000 korun. 

Ohodnoť článek

Foto ÚZSVM

Štítky administrativní, Palachova, Náchod, rekonstrukce, přesun, Úřad práce, soud, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, Úřad práce České republiky, administrativní budova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Náchodě byla zahájena rekonstrukce největší administrativní budovy ve městě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.