Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V jednom z kempů se otrávilo přes 20 lidí. Záchranáři zvažovali vyhlášení mimořádné události

V nemocnici skončily tři děti a dvě dospělé osoby poté, co se na škole v přírodě otrávily jídlem. Zažívací problém mělo více než 20 osob. Záchranáři zvažovali vyhlášení prvního stupně mimořádné události. K tomu nakonec nedošlo.

„Naši operátoři dnes krátce před půl jednou v noci přijali na tísňovou linku 155 oznámení o větším množství osob, trpících náhlou nevolností a zvracením,“ potvrdil mluvčí hradeckých záchranářů Ivo Novák. Šlo o školu v přírodě, která byla ubytovaná v kempu u Stříbrného rybníku.

Operátoři na místo poslali dvě posádky s lékařem. Po příjezdu na místo bylo třeba roztřídit pacienty, kteří potřebují pomoc jako první a na ty, u kterých není jejich stav natolik vážný. „Zasahující posádky zjistily, že příznaky nevolnosti, které jsou velmi pravděpodobně způsobeny stravou, má celkem dvacet dětí a dvě dospělé osoby,“ řekl Novák. Podle jeho slov k vyhlášení mimořádné události nedošlo.  

Po poskytnutí první pomoci a vyšetření bylo do nemocnice převezeno celkem pět osob. Šlo o tři děti ve věku šesti a sedmi let a dvě dospělé ženy. Zdravotní stav ostatních nebyl natolik vážný, aby vyžadoval další zdravotní péči v nemocnici. Zbytek skupiny zůstal na místě. O události byla informována Krajská hygienická stanice. 

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS Královéhradeckého kraje

Štítky kemp, otrava, záchranáři, vyhlášení, mimořádný, stav, Hradec Králové, jídlo, děti, škola v přírodě, mimořádná událost, nemocnice, Ivo Novák, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jednom z kempů se otrávilo přes 20 lidí. Záchranáři zvažovali vyhlášení mimořádné události  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.