Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecký turistický vláček bude svážet lidi do nového letního kina na Stříbrňáku

Turistický vláček, který pravidelně jezdí do Městských lesů Hradec Králové a historického centra města znají místní moc dobře. Na svých obvyklých linkách jezdí i letos. Novinkou pro letošní sezónu je rozšíření stávajících tras. Nově se lidé vláčkem dostanou do kempu Stříbrný rybník, kde bude v létě promítat letní kino.

„Každý čtvrtek se cestující budou moci od recepce kempu vydat na cestu po hradeckých lesích. Během hodinu a půl dlouhé jízdy cestující navštíví Park Na Větvi, rytířské hradiště, oboru se zvířaty a rybník Výskyt. Poté budou moci vláček využít zájemci o jízdu od kempu do centra města, kam se vydá v 16.30 hodin,“ popisuje některé z možností náměstek primátora Pavel Marek (ANO). Od Stříbrného rybníku bude vláček vyjíždět vždy v devět, 11, 13 a 15 hodin. 

Novinkou bude letní kino na břehu Stříbrňáku  

Od Muzea východních Čech v centru Hradce Králové bude během prázdnin vláček jezdit i každou středu. „V kempu připravujeme malé letní kino, které zatím plánujeme spustit od července,“ potvrdil ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán. Na cestu zpět do centra budou muset diváci využít klasických linek městské hromadné dopravy. Od muzea by měl turistický vláček vyjíždět vždy kolem sedmé hodiny večer. Cesta za 50 korun bude trvat zhruba půl hodiny.  

Pro letošní ročník zůstávají také dvě tradiční trasy po zajímavých místech v Hradci Králové. Na tyto okruhy se vyjíždí každou středu a pátek od Muzea východních Čech. A to ve čtyřech časech. 

Ohodnoť článek

Foto Dopravní podnik města Hradce Králové

Štítky vláček, turistický, Hradec Králové, Stříbrňák, letní, kino, jízda, turista, spoj, městské, les, vyhlídka, film, kemp, léto, letní kino, rybník, Muzeum východních Čech, ANO 2011, Pavel Marek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký turistický vláček bude svážet lidi do nového letního kina na Stříbrňáku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.