Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z připojovacího pruhu rovnou pod kola kamionu. Nebezpečný manévr na D11 zachytila palubní kamera

Zrcátko, blinkr a můžeme se zařadit. Tuto větu slýchávají studenti v autoškole několikrát denně. Opomenutí zmíněného základního pravidla může za dopravní nehodu, která se stala na 83. kilometru dálnice D11. Řidička bílého vozu Ford najela z připojovacího pruhu přímo pod kola projíždějící Scanie. Kolizi zachytila palubní kamera nákladního vozu.

„Řidička nedala přednost v jízdě nákladnímu vozidlu a vjela mu do dráhy. Následně došlo ke střetu a přetočení osobního vozu kolem své osy. Vzápětí osobák pokračoval v jízdě a zastavil se u středových svodidel,“ popisuje nehodu mluvčí policie Šárka Pižlová. Na videu je patrné, že nákladní auto tlačí osobní vůz několik metrů.  

Podle policie oba řidiči z kolize vyvázli bez zranění. U obou byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Předběžná škoda je vyčíslena na 300 tisíc korun. Řidička Fordu uvedla, že vozidlo viděla, ale myslela si, že má přednost.  

Řidička z pruhu vybočila příliš brzo  

Většina připojovacích pruhů na českých dálnicích je postavena tak, aby v něm běžné auto zvládlo nabrat potřebnou rychlost pro zařazení se do běžného jízdního pruhu. I proto by měli řidiči využívat celou délku připojovacího pruhu a opouštět ho až na samém konci. Řada řidičů tyto pruhy opouští i po několika metrech. Toto chování může být podle policie (hlavně na dálnici) extrémně nebezpečné.  

Osobní auta mohou jet na dálnici až 130 kilometrů v hodině. V této rychlosti vůz během pěti vteřin ujede víc než 180 metrů. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky D11, nehoda, osobní, náklad, auto, vozidlo, připojovací, pruh, přednost, video, policie, Hradec Králové, Praha, dálnice, Ford Motor Company, Dálnice D11, Scania, videokamera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z připojovacího pruhu rovnou pod kola kamionu. Nebezpečný manévr na D11 zachytila palubní kamera  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.