Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Během neděle nebyl potvrzen ani jeden případ koronaviru. Poprvé za poslední rok

V Královéhradeckém kraji v neděli poprvé po téměř roce nepřibyl nový potvrzený případ covidu-19. Naposledy byl v kraji nulový záchyt nákazy v neděli 26. července loňského roku. Vyplynulo to z dnešních dat ministerstva zdravotnictví. Epidemie koronaviru v Královéhradeckém kraji ustupuje od konce února.

Za posledních sedm dní v kraji přibylo v přepočtu na 100.000 obyvatel sedm nakažených, v neděli osm. Lépe je na tom v ČR jen Karlovarský kraj, dnes vykázal čtyři nakažené za posledních sedm dní na 100.000 obyvatel. Celostátní průměr se drží na 22 případech.

V hradeckém kraji je všech pět okresů pod republikovým průměrem sedmidenní incidence. V okrese Hradec Králové za posledních sedm dní přibylo v přepočtu na 100.000 obyvatel zhruba 12 nákaz a na Rychnovsku podle tohoto přepočtu osm případů. Na Náchodsku a Jičínsku za posledních sedm dní přibylo v přepočtu na 100.000 obyvatel shodně zhruba pět nakažených. Nejlépe v kraji je na tom dlouhodobě okres Trutnov, který byl v únoru kvůli extrémnímu šíření nákazy uzavřený. Na Trutnovsku za posledních sedm dní přibyly v přepočtu na 100.000 obyvatel tři případy, vyplynulo z údajů ministerstva.

Testy v neděli nezjistily žádný nový případů nákazy, před týdnem v neděli tři a předtím ve stejný den devět, 16 a v neděli 9. května to bylo 22.

Od začátku pandemie se v kraji nakazilo 104.662 lidí, 19 procent obyvatel kraje. Z nemoci se dosud vyléčilo 102.821 lidí a 1810 zemřelo. Podle ministerstva zdravotnictví bylo v kraji dosud podáno 321.552 dávek vakcíny, z toho v neděli 2826. Alespoň jednu dávku dostalo od začátku očkování 226.515 lidí, tedy více než 41 procent obyvatel kraje.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, koronavirus, Královéhradecký, kraj, nákaz, zlepšení, test, neděle, ministerstvo, statistika, region, pandemie, Královéhradecký kraj, infekční onemocnění, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, pandemie covidu-19, Česko, Karlovarský kraj, Hradec K

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během neděle nebyl potvrzen ani jeden případ koronaviru. Poprvé za poslední rok  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.