Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Trutnovsku mají první masomat v republice, místo kafe vám automat prodá svíčkovou

S netradičním nápadem přišli na rodinné farmě v Prosečném u Vrchlabí. Umístili tu první automat na maso v České republice. Automat funguje bezkontaktně 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Limonády, vodu, sušenky, kávu – to všechno nám běžně prodávají automaty na veřejných místech. V Prosečném ale přišli s originálním nápadem umístit tu automat na čerstvé maso. Provozují ho dvě lokální rodinné farmy. „S přemýšlením o automatech jsme začali už na podzim 2019, kdy ještě koronavirus nebyl, ale postupem času se to ukazuje jako perfektní způsob prodeje farmářských výrobků v této době, protože je to bezkontaktní,“ uvedl pro Českou televizi Jan Basař, spoluprovozovatel masomatu. Ten funguje 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Lidé navíc nemusejí mít strach, že by si koupili maso s příliš krátkou dobou spotřeby. „U masa je to přesně obráceně, čím dýl, tím líp. Maso v automatu nestárne, ale zraje. Samozřejmě, má nějakou svoji životnost, ale do té doby je to vždy dávno vyprodané,“ dodává Basař.

Zboží v masomatu se pravidelně obměňuje. Farma Basařovi se specializuje především na chov krav. Sousední farma Jaroslava Hampla pak do masomatu dodává například ryby nebo zvěřinu. Do budoucna by automaty měly být i v nedalekém Vrchlabí.  

Ohodnoť článek

Foto FB Farma Basařovi | Zdroj Česká televize

Štítky masomat, maso, farma, Trutnovsko, Prosečné, okres Trutnov, Vrchlabí, statek, Česko, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Trutnovsku mají první masomat v republice, místo kafe vám automat prodá svíčkovou  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.