Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Mobilní odběrové týmy vyjedou také na Královédvorsko. V první vlně se do testování zapojí šest obcí

Do testování antigenními testy mobilními týmy se zapojí i obce na Královédvorsku. Okres Trutnov se potýká vysokým počtem nakažených nemocí covid-19. Krajský úřad Královéhradeckého kraje se proto ve spolupráci s Armádou ČR, Oblastní nemocnicí Trutnov a městem Trutnov dohodl o nasazení mobilních týmů.

 „Na základě spolupráce mezi městy Trutnov a Dvůr Králové nad Labem oslovil krizový manažer města Pavel Lev nejprve starosty obcí s nejvyššími počty nakažených, zda by měli zájem nechat své občany zdarma otestovat. Zájem zatím projevilo šest obcí našeho regionu, kde by se mělo testovat ještě tento týden,“ řekl starosta Dvora Králové nad Labem Jan Jarolím.

V první vlně se na Královédvorsku zapojí do testování Choustníkovo Hradiště, Bílá Třemešná, Dolní Brusnice, Vlčkovice v Podkrkonoší, Mostek a Vítězná.

Osloveny byly i zbývající obce ve správním obvodu města. Obyvatelé těchto obcí, kde se bude testování provádět, budou o možnosti testování informováni starosty. Ti jim také oznámí, kdy a na jakém místě budou odběry probíhat.

Testování bude nabídnuto i velkým firmám. Na Královédvorsko vyjedou mobilní odběrové týmy poprvé zítra. Týmy vyslané Armádou ČR budou pracovat ve tříčlenném složení zdravotník, řidič a administrátor.

Zájemci o antigenní testování se nebudou muset objednávat přes rezervační systém. Při odběru postačí, když předloží občanský průkaz a průkazku zdravotní pojišťovny. Díky zjednodušení administrativy budou moci odběrové týmy provést až 300 testů denně.

Pokud bude výsledek pozitivní, okamžitě bude proveden také PCR test. „Apeluji na občany, aby se nechali zdarma otestovat. Mohou využít té příležitosti, že za nimi mobilní týmy dorazí až do jejich obcí, případně do zaměstnání, a nemusejí tedy kvůli odběrům jezdit do nemocnice,“ dodal starosta Jan Jarolím.

Díky tomu se uvolní kapacity pro testování v Městské nemocnici Dvůr Králové nad Labem a v Oblastní nemocnici Trutnov. Intenzivní testování pomůže odhalit nakažené osoby, a tím dojde ke zpomalení šíření nákazy koronaviru v regionu. Situace by se tak mohla zlepšit.

Aktuální rozpis testování na Královédvorsku ve čtvrtek 11. února 2021

  • Vlčkovice v Podkrkonoší: 8:00 – 9:00 hodin
  • Choustníkovo Hradiště: 8:00 – 11:00 hodin
  • Dolní Brusnice: 10:00 – 11:00 hodin
  • Mostek: 13:30 – 15:30 hodin
  • Bílá Třemešná: 13:30 – 17:00 hodin
  • Vítězná: 16:30 – 18:30 hodin

Další termíny budou postupně doplňovány.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto twitter.com/ArmadaCR

Štítky mobilní odběrový tým, Královédvorsko, koronavirus, Trutnov, Armáda České republiky, Oblastní nemocnice Trutnov a.s., Královéhradecký kraj, Dvůr Králové nad Labem, Jan Jarolím, Choustníkovo Hradiště, Bílá Třemešná, Vlčkovice v Podkrkonoší, Městská nemocnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mobilní odběrové týmy vyjedou také na Královédvorsko. V první vlně se do testování zapojí šest obcí  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.