Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

V královédvorském muzeu se chystá výstava, pomoct může i veřejnost

Městské muzeum ve Dvoře Králové nad Labem zůstává kvůli protiepidemickým opatřením uzavřené. Uvnitř to ale žije. Předělává se například fotografická sbírka a připravuje výstava. Fotografiemi nebo různými předměty může přispět i veřejnost.

„Probíhá inventarizace knihovního i sbírkového fondu, předěláváme fotografickou sbírku, odpovídáme na badatelské dotazy a v expozici textilního tisku zapisujeme nové přírůstky do historických textilních sbírek,“ říká zastupující ředitelka Dana Humlová.

V muzeu bude kromě pokračující výstavy k 750 letům od první písemné zmínky o městě probíhat i výstava „Bílá místa“. Mapovat bude nuceně nasazené v továrně Junkers ve Dvoře Králové nad Labem. 

V souvislosti s chystanou výstavou se pracovnice muzea obracejí na veřejnost. „Prosíme občany, kteří mají doma jakékoliv předměty, ať už dokumenty, fotografie či jiné materiály, které se vztahují k působení firmy Junkers ve Dvoře Králové nad Labem nebo k nuceně nasazeným lidem v továrně, zda by nám je na dobu výstavy poskytli pro pořízení jejich kopií. Rádi bychom takto získané materiály využili k dokreslení doby,“ říká Humlová. 

Výstava se měla konat původně v dubnu, nakonec se rozhodlo o tom, že bude přesunuta na září. „Budeme doufat, že v tu dobu bude již možné ji uskutečnit. Musíme totiž ještě dokončit naši badatelskou činnost, kterou realizujeme v rámci příprav výstavy, ovšem nyní nemáme přístup do archivů. A záležet bude i na možnostech zápůjček exponátů od dalších institucí,“ dodává Humlová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto muzeumdk.cz

Štítky Městské muzeum, Dvůr Králové nad Labem, výstava, 750 let, Junkers, muzeum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V královédvorském muzeu se chystá výstava, pomoct může i veřejnost  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.