Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

V trutnovské nemocnici je otevřeno další covidové oddělení

V reakci na rychle se zhoršující epidemickou situaci na Trutnovsku, bylo včera v nemocnice v Trutnově otevřeno covidové oddělení, na kterém je dvanáct lůžek. Šířící se nákaza se projevuje i v počtu nově hospitalizovaných s koronavirem.

Trutnovská nemocnice má ve čtyřech covidových odděleních vyčleněno sto lůžek. Z nich je šestnáct lůžek v intenzivní péči a osmdesát čtyři standardních. Na Trutnovsku se šíří nákaza z celé republiky nejrychleji. Na hraně kapacit je i soukromá nemocnice ve Vrchlabí.  

„Čtvrté covidové oddělení o 12 lůžkách bude trutnovská nemocnice schopná udržet spíše krátkodobě. Prosíme veřejnost o důsledné dodržování opatření," řekla mluvčí krajských nemocnic Lucie Chytilová.

V nemocnici ve Vrchlabí je okolo třiceti pacientů s covidem, z toho šest na JIP. „Jsme přes kapacitu, kterou jsme měli pro covidové pacienty. Museli jsme přidat lůžka. Stav je ještě horší než před týdnem," uvedl ředitel vrchlabské nemocnice Michal Mrázek.

Pacienty s koronavirem léčí v Královéhradeckém kraji kromě krajských nemocnic a soukromé ve Vrchlabí také Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Epidemická situace v kraji se zhoršuje. V okrese Trutnov přibylo za poslední týden podle ministerstva zdravotnictví v přepočtu na 100.000 obyvatel přibližně 1064 pozitivních případů. Nadprůměrná čísla mají i další okresy hradeckého kraje  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Trutnov, nemocnice, Vrchlabí, Hradec Králové, Fakultní nemocnice, koronavirus, COVID-19, okres Trutnov, Nemocnice Vrchlabí, s.r.o., Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V trutnovské nemocnici je otevřeno další covidové oddělení  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.