Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Týden duchů v ZOO ve Dvoře Králové začal. Akce zaujme nejen nejmenší ratolesti!

Americký svátek Halloween, který připadá na poslední den v říjnu, se už po mnoha let rozmohl také v Česku. Svým tradičním způsobem ho slaví také ZOO ve Dvoře Králové nad Labem, kde sobotním dnem začíná "Týden duchů".

Zajímavá akce, která jde spojit s návštěvou ZOO, není pouze o vydlabání tradiční dýně. Dvůr Králové nabízí malým, ale i těm dospělým návštěvníkům třeba komentované prohlídky celé zahrady se zapálenými loučemi, nebo noční pozorování netopýrů.

Devítidenní akce, která potrvá až do 3. listopadu, ale má svůj základ samozřejmě už ve zmiňovaném vydlabávání oranžových strašáků. Originalita a umění dovést své dílo do maximální preciznosti je vždy alfa a omega takové uměleckého kousku. "V průběhu těchto dní lidé po areálu umístí stovky dýňových strašáků. My v nich pak spolu s nimi před setměním zapálíme spousty svíček a rozzáříme tak téměř celou zahradu," popisuje Ilona Kratochvílová, jedna z organizátorek Týdne duchů, večerní kouzlo celé akce.

S očekávaným velkým množstvím návštěvníků je spojené i potřebné množství dýní. "Zásoby máme dostatečné, tykví jsme na letošní ročník zajistili celkem 12 tun, což je okolo 3000 kusů,“ prozrazuje Dita Rindtová z oddělení výživy Safari Parku Dvůr Králové. Akce se po zmiňované dny koná každý den od 9 do 18 hodin, v tento čas jsou však pouze otevřeny pokladny. Noční procházky strašidelně vyplněnými uličkami mohou probíhat ještě déle. 

Kompletní program je k prohlédnutí -> ZDE.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Halloween, Týden Duchů, ZOO, Dvůr Králové nad Labem, zoologická zahrada, Česko, dýně, ZOO Dvůr Králové

Týden duchů v ZOO ve Dvoře Králové začal. Akce zaujme nejen nejmenší ratolesti!  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.