Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Trutnováci budou mít už za rok nerezové koupaliště, vyjde na 73 milionů

V Trutnově začala oprava venkovního koupaliště, která město vyjde na 73 milionu korun. Koupaliště otevře na koupací sezonu v příštím roce. Staveniště město předalo stavbařům v pondělí. Opravu zajistí společnost BAK, firma Berndorf Bäderbau dodá nerezové vany. Koupaliště se kvůli přípravám na rekonstrukci v letošní sezoně neotevřelo.

„Každoročně jsme na opravy kachliček na koupališti vynakládali zhruba 700 tisíc korun. Údržba strojního vybavení, hracích prvků a dalších věcí nás ročně stojí další statisíce. Situace už byla neúnosná, a tak jsme se rozhodli pro rekonstrukci," uvedl trutnovský starosta Ivan Adamec (ODS).

Hlavní částí rekonstrukce koupaliště bude instalace bazénových van z nerezu, které by měly být téměř bezúdržbové. Propojí se také rekreační bazén s dětským, chystá se úprava technologií a instalace nových vodních prvků. Kapacita koupaliště zůstane stejná.

S dostavbou střediska volného času pro děti a mládež Na Nivách jde o největší letošní investiční akci města. Středisko volného času město začalo stavět předloni a celkové náklady jsou kolem 200 milionů korun. Letos šlo na jeho rekonstrukci a dostavbu asi 80 milionů korun.

Autoři | Foto Město Trutnov

Štítky koupaliště, Trutnov, rekonstrukce, BERNDORF BÄDERBAU, Ivan Adamec, ODS, Na Nivách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnováci budou mít už za rok nerezové koupaliště, vyjde na 73 milionů  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.