Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V centru Náchoda komplikují dopravu stavební práce

V centru Náchoda ode dneška platí omezení v dopravě kvůli propojení ulic Raisova a Parkány a úpravám křižovatky ulic Parkány a Poštovní. Částečná uzavírka ulic Poštovní a Parkány potrvá do 30. června. ČTK to dnes sdělila mluvčí radnice Nina Adlof. Stavební práce a omezení souvisí s budovaným propojením Masarykova náměstí s Pražskou ulicí, která je součástí hlavního silničního průtahu městem.

Prosíme řidiče, aby pozorně sledovali dopravní značení a byli opatrní," uvedla Adlof.

Z ulice Parkány není teď možné odbočit na Masarykovo náměstí a do ulic Hronova a Krámská, pro příjezd je nutné využít ulici Tyršova a Masarykovo náměstí. "Výjezd z Masarykova náměstí a ulic Hronova a Krámská je možný pouze vlevo a pak ulicí Volovnice na okružní křižovatku Itálie," uvedla mluvčí.

Ulice Parkány je nyní v prostoru křižovatky jednosměrná od ulice Riegrova do ulice Volovnice. Z ulice Hurdálkova je možné vyjet pouze ulicí Volovnice.

Vybudováním komunikace navazující na loni postavený podjezd pod železniční tratí vznikne v Náchodě nová ulice. Začátek bude v místě nynější křižovatky ulic Parkány a Poštovní, konec v místě křižovatky Raisovy a Janáčkovy ulice. Náklady na vybudování komunikace jsou 10,9 milionu korun. Stavba podjezdu, kterou zajistila Správa železniční a dopravní cesty (SŽDC), vyšla na 10,2 milionu korun.

Dopravu v Náchodě ode dneška komplikuje také oprava železniční tratě z Náchoda směrem na Teplice nad Metují. Kvůli uzavření dvou železničních přejezdů v náchodské čtvrti Běloves budou muset řidiči jezdit objížďkou přes město. Jako první se dnes uzavřel železniční přejezd v Bělovsi v ulici Kapitána Jaroše nedaleko Kauflandu. Od 29. dubna bude mimo provoz také přejezd v Kladské ulici u bývalé železniční zastávky. Přes první přejezd řidiči jezdí do nákupní zóny, přes druhý jezdí od hraničního přechodu s Polskem.

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, automobilová, Náchod, Parkán, Správa železniční dopravní cesty, Itálie, Hronov, Běloves, Kaufland, Polsko, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Náchoda komplikují dopravu stavební práce  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.