Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dvůr Králové chce v roce 2019 investovat 150 milionů korun

Investice za 150 milionů korun plánuje v příštím roce šestnáctitisícový Dvůr Králové nad Labem na Trutnovsku. Hlavní investicí pátého největšího města v Královéhradeckém kraji bude dokončení opravy Základní školy Schulzovy sady s náklady 63,5 milionu korun, informovala mluvčí radnice Miroslava Kameníková. Rozpočet města pro příští rok počítá při příjmech 426 milionů korun a výdajích 479 milionů korun s deficitem 53 milionů korun. Schodek město vyrovná penězi ušetřenými v minulých letech a z kontokorentního úvěru.

Dalšími významnými investicemi příštího roku bude oprava Čelakovského ulice včetně vodovodu a kanalizace za 19 milionů korun a oprava a vybavení speciální učebny v Základní škole Podharť za šest milionů. „Dále se počítá s výdaji na rekonstrukci komunikace a chodníků v ulici Pod Safari, na varovný informační systém a digitální povodňový plán či na pokračování rekonstrukce fasády Hankova domu," uvedla mluvčí.

Kromě investic dá město 33 milionů korun do oprav a udržování svého majetku. Příspěvek technickým službám bude 48 milionů korun. Z jednotlivých odvětví vyčerpají nejvíce peněz školství s 28 miliony korun a kultura s 27 miliony.

Hlavní část příjmů ve výši 239 milionů korun město získá z daní a ze správních a místních poplatků. Nedaňové příjmy by měly činit přes 87 milionů korun a hlavně je budou tvořit nájmy z objektů ve vlastnictví města a z nájemného od společností Lesy města a Městské vodovody a kanalizace. Podstatnou část příjmů budou tvořit předpokládané dotace, které budou asi činit téměř 95 milionů korun. Z toho zhruba dvě třetiny připadnou na opravu ZŠ Schulzovy sady.

Ve Dvoře Králové vládne v podzimních volbách jasně vítězné hnutí ANO s ČSSD, Východočechy a Piráty. Starostou je od roku 2014 lídr ANO Jan Jarolím.

Autoři | Foto Karelj – Vlastní dílo, Volné dílo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11031397

Štítky správa, hospodářství, rozpočet, 2019, Dvůr Králové n.L., Dvůr Králové nad Labem, oprava, investice, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, ANO 2011, Základní škola Podharť, Jan Jarolím, ČSSD, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové chce v roce 2019 investovat 150 milionů korun  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.