Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Lidé nad šedesát let mají na trutnovské ZUŠce dveře otevřené

Trutnovská Základní umělecká škola přináší novinku, která potěší starší ročníky. Lidi nad šedesát let zve do Akademie umění třetího věku, a to v hudebním, tanečním i výtvarném programu.

Výuka je stanovena na tříletý cyklus a bude probíhat vždy ve dvou semestrech, první od října do ledna a druhý od února do května. Studenti budou docházet jednou za 14 dní, zhruba na 1-3 hodiny, dle disciplíny. „Chceme umožnit vzdělání v oblasti hudby, výtvarna i tance starším lidem a zajistit jim tak smysluplné trávení volného času a zkvalitnění života,“ vysvětluje otevření akademie umění Blanka Matysková, ředitelka ZUŠ Trutnov.

Hudební program nabízí výuku na akordeon, flétnu, housle, klavír, kytaru, saxofon varhany a zpěv. Zájemci si dále mohou vybrat mezi Výtvarným programem, kde se naučí kresbu, malbu, keramiku a různé rukodělné techniky, nebo Tanečním programem, který obsahuje rytmická a taneční cvičení.

Přihlášky je možné zaslat do 30. června na e-mail akademie3.veku@zustrutnov.cz. Stačí napsat jméno, příjmení, datum narození, adresu, telefon, název programu a v případě hudebního programu uvést předmět a zda zájemce má vlastní nástroj, či nikoliv. Tištěnou přihlášku je možné vyplnit i přímo v prostorách ZUŠ v sekretariátu školy během úředních hodin.

Účastníky Akademie bude stát semestr čtyři sta, což je administrativní poplatek. Díky podpoře města Trutnova je výuka poskytnuta zdarma. „Vnímám přínos toho, když mají senioři nějakou aktivitu a učí se novým věcem, proto jsem rád, že základní umělecká škola s touto myšlenkou přišla a velmi rádi jsme ji podpořili,“ dodává k aktivitě Michal Rosa, starosta města Trutnova.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZUŠ Trutnov

Štítky Trutnov, ZUŠ, přihláška, kultura, ČR, Akademie umění třetího věku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé nad šedesát let mají na trutnovské ZUŠce dveře otevřené  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.