Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Oprava Polské ulice z Trutnova k hranici je hotová, řidičům se otevře přesně za týden

Téměř rok trvající oprava Polské ulice vedoucí z Trutnova k hraničnímu přechodu do Polska v Královci je hotová. Řidičům se otevře 22. července, kdy skončí i objížďky přes Náchodskou ulici. V Polské ulici o délce 1,8 kilometru je nová silnice a stavbaři také po celé její délce udělali chodník, což významně zvýší bezpečnost chodců a provozu. Investory stavby za 30 milionů korun byly město Trutnov a státní Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Oprava frekventované Polské ulice na silnici I/16 se týkala úseku od železničního přejezdu po křižovatku s Voletinskou ulicí. Město platilo rekonstrukci a dostavbu chodníku, ŘSD opravilo kompletně povrch vozovky. Nový chodník podél silnice je dlouhý 1,1 kilometru, opravená část má 700 metrů. V ulici stavbařům zbývá již jen osadit autobusové zastávky. Před zahájením stavby VAK Trutnov také v ulici opravil vodovody a kanalizaci.

Oprava ulice byla důležitá proto, že Poláci by měli v roce 2024 otevřít čtyřproudou rychlostní silnici S3 vedoucí až na hranice. Očekává se, že poté provoz v Trutnově v Polské ulici zesílí, protože česká dálnice D11 se na hranice dostane až později.

Trutnovská radnice investovala do opravy Polské ulice téměř třináct milionů korun.

Bezpečnost dopravy v úseku z Trutnova k hranici by měly zlepšit i nové radary, které budou pod hrozbou pokuty měřit rychlost vozidel. "Radary by měly být do konce letošního roku instalovány v Bernarticích, Zlaté Olešnici, Libči a Voletinách," řekla mluvčí radnice Michaela Dědková.

ŘSD plánuje, že úsek D11 Trutnov - státní hranice, jehož součástí jsou i dva půlkilometrové tunely, by měl být hotový v roce 2027. Již v roce 2025 by však ŘSD chtělo otevřít tříkilometrový úsek u hranice s Polskem. Auta by se tak po něm a po S3 vyhnula polskému pohraničnímu městu Lubawka a českému Královci.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Trutnov

Štítky ČR, silnice, stavby, správa, automobilová, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava Polské ulice z Trutnova k hranici je hotová, řidičům se otevře přesně za týden  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.