Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Za nelegální bourárnu masa v Trutnově hrozí až půlmilionová pokuta

V polovině týdne odhalili veterináři v Trutnově nelegální bourárnu vepřového masa. Na místě znehodnotili modrou barvou přibližně osmdesát kilogramů masa, aby se nedostalo do oběhu. Provozovatel může dostat pokutu ve výši až půl milionu korun. Maso musí nechat na své náklady zlikvidovat v asanačním podniku.

Podle mluvčího Státní veterinární správy Petra Vorlíčka se v provozovně bouralo vepřové maso a skladovaly se tu potraviny a suroviny živočišného původu. Firma, ve které byla nelegální bourárna objevena, zrušila na vlastní žádost koncem loňského roku své schválení a registraci. „Vše nasvědčuje tomu, že firma začala opět vyrábět, avšak nelegálně," sdělil.

Se společností, která bourárnu provozovala, se inspektoři nesetkali poprvé. „Síti provázaných firem, mezi něž patří, uložila Státní veterinární správa v loňském roce několik pokut za různé prohřešky. Nejvyšší z loňských pokut dosáhla na tři sta dvacet pět tisíc korun," doplnil Vorlíček.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Státní veterinární správa

Štítky nelegální, bourání, maso, veterináři, Státní veterinární správa, pokuta, Trutnov, Státní veterinární správa České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za nelegální bourárnu masa v Trutnově hrozí až půlmilionová pokuta  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.