Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradecký kraj dá do modernizace rehabilitačního ústavu v Hostinném 15 milionů

Královéhradecký kraj dá na modernizaci Rehabilitačního ústavu Hostinné na Trutnovsku 15 milionů korun. Prostředky půjdou na nákup modernějšího vybavení a pořízení nových zdravotních přístrojů. Nakupovat se bude letos a v prvním pololetí roku 2022.

„Pobyt v našem rehabilitačním ústavu je velmi vyhledávaný a dlouhodobě bývá obsazen z 95 procent. To vyžaduje stálou obnovu vybavení," uvedl radní pro zdravotnictví Zdeněk Fink (HDK).

Kraj chce pořídit například 75 polohovacích lůžek, dva přenosné defibrilátory, čtyři rehabilitační mechanické motodlahy, pohybový trenažer, komplexní systém rehabilitace rukou včetně jemné motoriky nebo vybavení pro vakuovou kompresní léčbu ran.

Rehabilitační ústav Hostinné je léčebné zařízení následné péče, které bylo zaregistrováno jako rehabilitační ústav v roce 2003. Zřizovatelem je Královéhradecký kraj a provozovatelem Sdružení ozdravoven a léčeben okresu Trutnov.

Ústav vznikl z léčebny dlouhodobě nemocných. Byla postavena v letech 1886 až 1889 a sloužila jako nemocnice, po druhé světové válce jako TBC léčebna a od roku 1970 jako léčebna dlouhodobě nemocných s rozšířeným poskytováním rehabilitační péče. V roce 2003 byla otevřena nová budova s moderním vybavením a přístroji s kapacitou 80 lůžek. Od roku 2009 po rekonstrukci původní budovy funguje celý komplex jako lůžkové zařízení následné rehabilitační péče se 159 lůžky. Součástí ústavu je pracoviště hyperbarické oxygenoterapie. V roce 2017 pořídil kraj novou šestimístnou hyperbarickou komoru, nahradila dosluhující zařízení.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, sociální, nemocnice, Hostinné, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, Léčebna dlouhodobě nemocných, Zdeněk Fink, Hudební divadlo Karlín, druhá světová válka, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj dá do modernizace rehabilitačního ústavu v Hostinném 15 milionů  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.