Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Silný vítr zastavil horní úsek lanovky na Sněžku

Ranní a dopolední silný vítr zastavil provoz horního úseku kabinové lanovky z Růžové hory na samotný vrchol Sněžky. V nárazech vítr dosahoval až devadesáti kilometrové rychlosti v hodině. Lanová dráha jezdí do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině.

Spodní úsek lanovky z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu jezdí bez omezení. Z Růžové hory už se ale turisté musí dál vydat pěšky. Na Sněžku si vyšlápnou po trase dlouhé 2,5 kilometru.

Lanovka na Sněžku má dva úseky, které měří celkem 3,5 kilometru. Z hlediska převýšení se jedná o nejextrémnější kabinovou lanovkou v Česku. Převýšení lanovky z dolní stanice v Peci do horní stanice na Sněžce činí přes 700 metrů.

Meteorologové dnes předpovídají jasno nebo skoro jasno a vítr by měl slábnout až navečer. V nížinách budou teploty v Královéhradeckém kraji v rozmezí od 11 do 14 stupňů Celsia, ale na horách dosáhnou teploty nejvýše na 8 stupňů Celsia. Aktuálně je na Sněžce necelý 1 stupeň Celsia. Kvůli silnému a studenému větru je ale pocitová teplota na minus 7 stupních Celsia.

Ohodnoť článek

Foto Lanová dráha Sněžka

Štítky Lanovka, Sněžka, úsek, Pec pod Sněžkou, Růžová hora, silný, vítr, zastavil, lanová dráha, stupeň Celsia, Česko, Královéhradecký kraj, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr zastavil horní úsek lanovky na Sněžku  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.