Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Vážná nehoda na Trutnovsku uzavřela silnici do Polska

Vážná dopravní nehoda u obce Královec na Trutnovsku dnes v podvečer asi na 45 minut uzavřela mezinárodní silnici do Polska. Na místě zasahovaly i dva vrtulníky letecké záchranné služby, jeden český a jeden polský, řekl policejní mluvčí Aleš Brendl.

Nehoda se stala kousek od hraničního přechodu. „Osobní automobil narazil do domu. Přesnou příčinu nehody vyšetřujeme,“ řekl Brendl.

Nehoda byla nahlášena před 17:45. „Silnice na hraniční přechod byla po 18:30 znovu zprůjezdněna. Provoz je řízen kyvadlově,“ řekl Brendl.

Mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Ivo Novák řekl, že zranění v havarovaném vozidle utrpěli tři cizinci: muž, žena a dítě. Polští záchranáři je převezli k ošetření do nemocnice. „Nikdo nebyl v ohrožení života, všichni byli při vědomí,“ řekl Novák.

Podle něj oznamovatelem nehody byl cizinec, se kterým byla obtížná domluva. „Měli jsme informaci o třech zraněných. Na místo jsme proto vyslali výjezdové skupiny z Trutnova a leteckou záchrannou službu. Na místě zjistili, že tam už zasahuje polská záchranka a letí tam z polské strany vrtulník polské záchranné služby. Záchranáři rozhodli, že zásah našeho vrtulníku není potřeba, takže byl stažen,“ uvedl Novák. Podle něho čeští záchranáři pomohli na hranice převézt zraněnou ženu, kde si ji převezli polští kolegové. Polský vrtulník hranici nepřelétl.

Autoři

Štítky ZZS, LZS, nehoda, zranění, Polsko, okres Trutnov, Ivo Novák, Královec, silnice, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vážná nehoda na Trutnovsku uzavřela silnici do Polska  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.