Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nemocnice Vrchlabí otevřela lůžkovou ortopedii, chce zvýšit počet operací

Nemocnice Vrchlabí otevřela lůžkové ortopedické oddělení. Disponuje 16 lůžky a jeho zřízení nemocnici přišlo téměř na deset milionů korun. Nemocnice je od roku 2016 členem skupiny Penta Hospitals CZ. Na zřízení oddělení nemocnice pracovala tři roky.

Nemocnice by díky otevření lůžkového oddělení měla dělat výrazně více ortopedických zákroků. Zatímco dosud lékaři nemocnice v rámci chirurgického oddělení například ročně operovali kolem 150 totálních endoprotéz, nyní bude moci nemocnice jejich počet zdvojnásobit. „Chceme se dál rozvíjet nejen v oblasti endoprotéz nosných kloubů, ale i v řadě dalších operací jako jsou artroskopie kolenních a ramenních kloubů a dalších miniinvazivních metod," uvedl lékařský ředitel nemocnice Petr Jindra.

Lékař a zároveň ředitel nemocnice Michal Mrázek doplnil, že spádová oblast nemocnice je 25 000 obyvatel, ke kterým každoročně přibývají desítky tisíc návštěvníků Krkonoš. „To s sebou nese řadu specifik, jako vyšší počet úrazů, ať už je to v rámci zimních sportů, adrenalinových sportů nebo běžné turistiky," uvedl.

Nezbytné ortopedické zákroky, zejména u nohou, se v minulosti řešily ve Vrchlabí v rámci traumatologie a chirurgické péče. S ostatními museli pacienti mířit na jiná pracoviště. „Krátce po začlenění do skupiny Penta Hospitals CZ proto bylo rozhodnuto o nutnosti vzniku samostatné ortopedie," uvedla nemocnice.

Ve vrchlabské nemocnici funguje například oddělení chirurgické, interní, oddělení akutní medicíny a oddělení následné péče, radiologické oddělení. V nemocnici jsou například kardiologická, chirurgická, ortopedická, gynekologická, interní dermatologická a diabetická ambulance a gastrocentrum.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Penta Hospitals CZ

Štítky ČR, nemocnice, Vrchlabí, Penta Hospitals CZ, Nemocnice Vrchlabí, s.r.o., Petr Jindra, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Vrchlabí otevřela lůžkovou ortopedii, chce zvýšit počet operací  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.