Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Občané Dvora Králové hlasováním rozhodnou, které projekty město podpoří

Město Dvůr Králové nad Labem chce jít příští rok cestou participativního rozpočtu. Tedy rozpočtu, do jehož vytváření se zapojí přímo občané města. Ti budou moci navrhovat potřebné investice. O tom, které projekty město ve finále podpoří, rozhodne hlasování.

Vedení města Dvůr Králové nad Labem na dnešek připravilo schůzku, ve které chce svým obyvatelům představit principy participativního rozpočtu. Setkání s veřejností bude od 17 do 19 hodin v Hankově domě. Lidé se tu zároveň dozví, jaké projekty jsou navrženy do pilotního ročníku.

„Zájemcům zde znovu představíme téma participativního rozpočtu, způsob navrhování i hlasování a zároveň odpovíme na případné dotazy,“ uvádí Miroslava Kameníková, mluvčí města.

Participativní rozpočet umožňuje, aby se lidé mohli zapojit do rozhodování o rozvoji svého města. Radnice vymezí část peněz z ročního rozpočtu a obyvatelé pak mohou podávat návrhy, co by se za tyto peníze mělo ve městě vylepšit. Pak následují veřejné diskuse se sousedy a zástupci města. O tom, jaký návrh se bude následující rok realizovat, nakonec rozhodne hlasování.  

Ohodnoť článek

Foto Město Dvůr Králové nad Labem

Štítky rozpočet, občané, Dvůr Králové nad Labem, hlasování, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Občané Dvora Králové hlasováním rozhodnou, které projekty město podpoří  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.