Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kodiaq se bude i nadále vyrábět v kvasinské automobilce. Přesun do Německa se nekoná

Výroba SUV Kodiaq zůstane ve Škodovce v Kvasinách na Rychnovsku. Dříve se spekulovalo o tom, že by se mohla přesunout do Německa. I nadále se bude také vyrábět i Fabia v kombíku.

Nová generace modelu Superb se má přesunout do Bratislavy. Tady se bude vyrábět společně s Volkswagenem Passat. Obě auta se budou vyvíjet v Mladé Boleslavi. Přesunem výroby Superbu si automobilka v České republice uvolní kapacity. Díky tomu bude možné vyrábět více ostatních modelů.

Společnost to může využít například k rozšíření výrobní kapacity modelů Kodiaq a Karoq. Zkrátila by se tím i čekací lhůta pro zákazníky. Přesunutí Superbu zachránilo výrobu Fabie ve verzi combi.

Škoda Auto zaměstnává ve třech závodech v Česku, které jsou v Kvasinách, ve Vrchlabí a v Mladé Boleslavi, téměř 34 tisíc lidí.  

Modely rodiny Passat, do níž spadá i Superb, se měly podle dřívějšího rozhodnutí koncernu Volkswagen vyrábět v Kvasinách. Pro automobilku je ale výhodnější vyrábět jen vlastní modely. Škodovka tak nebude muset díky přesunu vyrábět Passaty, které prodává Volkswagen. Ziskovější bude výroba právě SUV Kodiaq.

Výroba Superbu má začít za dva roky

Nový Superb se má začít vyrábět v roce 2022. To, že se jeho výroba přesune do Bratislavy, odbory kritizují. „Koncern Volkswagen Česku ukradl nejziskovější vlajkovou loď," řekl odborový předák Jaroslav Povšík.

Podle Povšíka představenstvo Škody Auto za zachování výroby Superbu málo bojovalo, podle jeho názoru i z obav o funkci. Společnosti se nezastala ani vláda.

Ohodnoť článek

Foto skoda-storyboard.com | Zdroj zdroj ČTK

Štítky Kvasiny, Kodiaq, přesun, ČR, Škoda Auto, Škoda Kodiaq, Německo, automobilka, ŠKODA AUTO a.s., Škoda Superb, Škoda Fabia, Česko, Volkswagen, Volkswagen Passat

Kodiaq se bude i nadále vyrábět v kvasinské automobilce. Přesun do Německa se nekoná  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.